Πολιτική

24/11/17 13:56

τελ. ενημ.: 27/11/17 10:37

ΒΙΝΤΕΟ- «Έπεσαν οι μάσκες της κυβέρνησης για τον νησιωτικό ΦΠΑ»

Απορρίφθηκε από την Κυβέρνηση η τροπολογία που κατέθεσαν χθες Βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας για τη διατήρηση του μειωμένου συντελεστή ΦΠΑ για τα νησιά του Βορείου Αιγαίου.

Η τροπολογία που κατατέθηκε σε νομοσχέδιο του Υπ. Ναυτιλίας, επεσήμαινε τα αυξημένα κόστη παραγωγής και λειτουργίας των επιχειρήσεων λόγω του μεταφορικού κόστους και ζητούσε τη διατήρηση των ειδικών συντελεστών φορολόγησης με στόχο την εξισορρόπηση των νησιών με την ηπειρωτική Ελλάδας.

Παρά το δίκαιο αίτημα των νησιωτικών κοινωνιών η κυβέρνηση αποφάσισε να απορρίψει την τροπολογία αποκαλύπτοντας προφανώς τις προθέσεις της που δεν είναι άλλες από την κατάργηση του μειωμένου ΦΠΑ από την 1η Ιανουαρίου 2018.

«Αποκλειστικά υπεύθυνοι οι ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ»

Σχολιάζοντας την απόφαση της κυβέρνησης να απορρίψει την τροπολογία για την παράταση του νησιωτικού ΦΠΑ, ο Νότης Μηταράκης σε δήλωσή του αναφέρει:

 «Οι μάσκες έπεσαν.

Η κυβέρνηση, αρνούμενη να δεχτεί την τροπολογία που καταθέσαμε χτες οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας για ετήσια παράταση του νησιωτικού ΦΠΑ, απέδειξε στην πράκη την αδιαφορία της για τους νησιώτες.

Την απέδειξε, προτείνοντας το 2015 την κατάργηση του ειδικού καθεστώτος ΦΠΑ.

Την απέδειξε πρόσφατα, αποκλείοντας τον νησιωτικό ΦΠΑ από τα «περίφημα» αντίμετρα.

Την απέδειξε μόλις προχθές, αποκλείοντας τους μειωμένους συντελεστές από το κοινωνικό μέρισμα που ψηφίστηκε στη Βουλή.

Ζητήσαμε έστω και την ύστατη στιγμή η Κυβέρνηση να δεχτεί την παράταση και να συζητήσει με τους φορείς των νησιών και μαζί μας τρόπους στήριξης της νησιωτικότητας.

«Βάλαμε πλάτη» στην ουσία και δείξαμε το δρόμο στην κυβέρνηση ώστε να αναζητηθεί η λύση και να βρούμε τρόπους να ενισχύσουμε την παραγωγή και την ανταγωνιστικότητα των προϊόντων μας και το βιοτικό επίπεδο των νησιωτών.

Οι ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ για άλλη μια φορά απέρριψαν την πρότασή μας.

Αυτό είναι το πραγματικό τους πρόσωπο.

Και ο κάθε Χιώτης πρέπει να το ξέρει ξεκάθαρα. Την ευθύνη για την κατάργηση του νησιωτικού ΦΠΑ την έχουν αποκλειστικά οι ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ».

Σχόλια άρθρου: 0
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση