2.5.2017 9:34

Αρκετή μια επίσκεψη της Αυτού Εξοχότης;

Για την πολιτική τάξη του νησιού μάλλον ναι. Πρόσθεσε ακόμα μία φωτογραφία στο άλμπουμ της με τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας.

Για τη μνήμη των γεγονότων της σφαγής φυσικά όχι. Θυμίζω ότι πριν τον κ. Πρ. Παυλόπουλο για τον ίδιο ακριβώς λόγο, στο απομακρυσμένο Μελανειός, είχαν πετάξει ο αείμνηστος Κ. Στεφανόπουλος και ο Καρ. Παπούλιας. Η συμβολή της παρουσίας τους μετρίσιμα υπήρξε απειροελάχιστη στην ανάδειξη της σημασίας της σφαγής.

Η Χίος και σήμερα στέκεται απαίδευτη ενώπιον των σοκαριστικών γεγονότων της εποχής. Τα οποία, θυμίζω, είχαν τέτοια ωμότητα, ικανή να συνεγείρει, δίχως φυσικά τις δυνατότητες μετάδοσης της σημερινής τεχνολογίας, την τότε πολιτισμένη Ευρώπη. Χωρίς τη βάρβαρη αλλοίωση της Χίου κανείς δεν ορκίζεται ότι οι Μεγάλες Δυνάμεις της εποχής θα στήριζαν στρατιωτικά και πολιτικά τη δημιουργία Ελληνικού κρατιδίου.

Τη δύναμη αυτών των γεγονότων οι νέες γενιές δεν την γνωρίζουν, σοκάρονται όταν την ακούν, σαν να συνέβησαν κάπου αλλού, έξω από εδώ.

Αυτό το έλλειμμα καμία επίσκεψη Εξοχότητας δεν καλύπτει, αν από μόνοι μας δεν αποδεχτούμε ότι στα γεγονότα της σφαγής έχουμε υποχρέωση να δώσουμε άλλη, παιδευτική βαρύτητα. Όχι μόνο με συμβολισμούς και φαμφάρες, οι οποίες φυσικά απαραίτητες είναι και δαύτες.

 

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ