5.4.2019 14:30

Αποφεύγει σαφείς απαντήσεις για τα τηγανέλαια το Υπ. Περιβάλλοντος

Κοινοποιήθηκε σήμερα στο βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Α. Μιχαηλίδη η απάντηση του Υπουργείου Εσωτερικών στην ερώτησή του σχετικά με τη μονάδα καύσης φυτικών ελαίων στη Λαγκάδα. Η απάντηση συνίσταται σε έγγραφο της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος και Χωρικού Σχεδιασμού Βορείου Αιγαίου, υπηρεσία της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου. Σημειώνεται ότι, όπως αναφέρεται στο διαβιβαστικό σημείωμα του Υπουργού Εσωτερικών, αναμένονται πρόσθετες απαντήσεις τόσο από την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, όσο και από το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

«Σχετικά με την απάντηση της αρμόδιας διεύθυνσης της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου έχουμε να παρατηρήσουμε τα εξής:

Πρώτον, δεν απαντάται ουσιαστικά γιατί η Αποκεντρωμένη Διοίκηση δεν παρέπεμψε το φάκελο της επένδυσης στο Περιφερειακό Συμβούλιο Περιβαλλοντικής Αδειοδότησης (ΠΕΣΠΑ) από τη στιγμή που υπήρχε η έγγραφη αρνητική γνωμοδότηση δύο οργάνων της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου.

Δεύτερον, πέραν από τις ευθύνες της Αποκεντρωμένης, αναδεικνύονται  ανάγλυφα οι σοβαρές πολιτικές ευθύνες της τοπικής αυτοδιοίκησης (Δήμου και Συμβουλίου Τοπικής Κοινότητας Λαγκάδας) σχετικά με τη διαδικασία της διαβούλευσης που προβλέπει ο νόμος και, κυρίως, την ανάγκη έγκαιρης ενημέρωσης της τοπικής κοινωνίας. Είναι σαφώς προβληματική η μη σύγκληση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής του Δήμου, όπως και η αποδεδειγμένα αποτυχημένησυνεννόηση  μεταξύ Δήμου – Τοπικού Συμβουλίου Λαγκάδας σχετικά με την εκκίνηση της διαδικασίας ενημέρωσης και διαβούλευσης», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Ανδρέας Μιχαηλίδης.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε Συνδρομητής

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ