16.9.2017 12:51

Αποδομεί το ΠΡΟΚΕΚΑ με επιχειρηματολογία Τσιριγώτη η Παγχιακή Επιτροπή Αγώνα

Υπενθυμίζοντας την αντίθεση της στο ΠΡΟ.ΚΕΚΑ. και σε κάθε νέα δομή κράτησης μεταναστών επανακάμπτει με ανακοίνωση της η Παγχιακή Επιτροπή Αγώνα. Για να στοιχειοθετήσει την άποψη της ότι το ΠΡΟ.ΚΕ.ΚΑ. δεν θα δώσει καμία ουσιαστική λύση αποσυμφόρησης του νησιού, η Παγχιακή Επιτροπή αξιοποιεί επισημάνσεις της ίδιας της Στρατηγού της ΕΛ.ΑΣ., Ζαχ. Τσιριγώτη, σε συνεδρίαση ειδικής επιτροπής στη Βουλή για το προσφυγικό. Η τεκμηριωμένη για μια ακόμα φορά ανακοίνωση της αναφέρει:

«Μετά  την καλοκαιρινή ραστώνη  σιγά σιγά ο μύλος της προπαγάνδας σχετικά με την αναγκαιότητα δημιουργίας του ΠΡΟΚΕΚΑ στο νησί μας ξαναπαίρνει μπροστά.

Μας θυμήθηκε ξανά ο κ. Μουζάλας  (μετά την «πρωτοβουλία» του κ. Μιχαηλίδη να συζητήσουν το μεταναστευτικό), ο οποίος παρά τα προβλήματα, όπως δηλώνει, είναι υπέρ της κατασκευής ΠΡΟΚΕΚΑ. Η τοπική οργάνωση του ΣΥΡΙΖΑ έχει σύμφωνη γνώμη;

Όπως έχουμε επανειλημμένα φωνάξει στο παρελθόν, η πρόθεση κατασκευής ΠΡΟΚΕΚΑ (μιας φυλακής δηλαδή) στο νησί μας, υποκρύπτει  την επιθυμία όλων όσων το επιθυμούν για αύξηση της φέρουσας χωρητικότητας του νησιού  σε  εγκλωβισμένους  μετανάστες.

Όμως, ακόμη και το βαρύ πυροβολικό της επίσημης προπαγάνδας γι αυτόν τον σκοπό, η στρατηγός της ΕΛΑΣ κ. Τσιριγώτη, παραδέχεται ενώπιον της Ειδικής Επιτροπής «Ισότητας, Νεολαίας και Δικαιωμάτων του Ανθρώπου» της Βουλής των Ελλήνων, ότι υπάρχουν τρόποι όχι μόνον να αναστέλλεται η διαδικασία επιστροφής στην Τουρκία για αυτούς που έχουν απορριπτική απόφαση ασύλου β΄ βαθμού , αλλά να αφήνονται ελεύθεροι.

Η απομαγνητοφώνηση του βίντεο με τα λεγόμενα της κ. Τσιριγώτη είναι:

«Η διαδικασία επιστροφής στην Τουρκία βάσει της κοινής δήλωσης ΕΕ. - Τουρκίας

είναι από 7-10 ημέρες. Σαφώς, κατά τη διάρκεια αυτών των ημερών, εάν ο οποιοδήποτε κάνει προσφυγή στο Διοικητικό Πρωτοδικείο και βγάλει ανάλογη εντολή το Διοικητικό Πρωτοδικείο, η Ελληνική Αστυνομία είναι υποχρεωμένη, όπως καταλαβαίνετε, να σεβαστεί την εντολή του Διοικητικού Πρωτοδικείου.

Αυτό σημαίνει, ότι μπορεί να υπάρχει αναστολή εκτέλεσης της επιστροφής τους στην

Τουρκία ή μπορεί να γίνει αναστολή της κράτησης.»

(σελίδα 65/91 των πρακτικών της Επιτροπής Ασύλου).  

Αυτοί που νομίζουν, επιμένουν  και κουνούν το δάκτυλο στους Χιώτες  ότι το ΠΡΟΚΕΚΑ, ως δια μαγείας, θα λύσει τα προβλήματα στο νησί μας, είναι ή γελασμένοι ή θέλουν να ξεγελάσουν εμάς ή εξυπηρετούν συμφέροντα διαφορετικά από αυτά του νησιού μας.

Κατασκευή ΠΡΟΚΕΚΑ σημαίνει δημιουργία φυλακής, σημαίνει αύξηση εγκλωβισμένων στο νησί, σημαίνει διατήρηση ή ακόμη και επιδείνωση της υπάρχουσας κατάστασης.

Θα επαναλάβουμε  μια σειρά από γεγονότα που έχουν διαψεύσει όλους τους υποστηρικτές του ΠΡΟΚΕΚΑ.

  • Στο γειτονικό νησί της Λέσβου που λειτουργεί ΠΡΟΚΕΚΑ, η κατάσταση δείχνει να είναι ανεξέλεγκτη με τον υπερπληθυσμό των μεταναστών.
  • 72 μετανάστες που έφθασαν στην Κρήτη, θα οδηγηθούν σε άλλο νησί που έχει υποδομές (Κω, Λέρο, Λέσβο, Σάμο ή Χίο). 

(απόσπασμα από το  άρθρο της ιστοσελίδας «καθημερινή»)…. 

Αυτό σημαίνει ότι οι μετανάστες θα μεταφερθούν υπό κράτηση αύριο το πρωί σε νησί που υπάρχουν οι υποδομές και θα παραμείνουν υπό κράτηση. 

  • Πρόσφατα έγινε μεταφορά μεταναστών από τη Σάμο στη Χίο γιατί οι ταξιθέτες της αμειβόμενης φιλανθρωπίας και της ανθρώπινης εκμετάλλευσης  «είδαν» μερικά κενά που μπορούσαν να γεμίσουν στη Χίο
  • Μετά από 2 χρόνια πλήρους κυβερνητικής και δημοτικής απουσίας από την περιοχή των Καμποχώρων, η  ΒΙ.ΑΛ θυμίζει  ενεργό ηφαίστειο έτοιμο προς έκρηξη. (Χωρίς απολύτως καμία αδειοδότηση  με μοναδικό σκοπό  την αύξηση της χωρητικότητας των εγκλωβισμένων. Υπάρχουν μήπως οικονομικά συμφέροντα που επιδιώκουν το ίδιο για τους δικούς τους λόγους;).

Να ξέρουν οι κρυψίνοες και  πονηρά φερόμενοι κυβερνητικοί παράγοντες, οι εκπρόσωποι και συνεργάτες τους,  ότι η Χίος δεν θα ενδώσει, δεν θα αποδεχθεί ούτε ΠΡΟΚΕΚΑ, ούτε «πρότυπο» Κέντρο,  ούτε θα αποδεχθεί τη διόγκωση της ΒΙΑΛ ούτε καμιά άλλη δομή πλην του Κέντρου Υποδοχής και Καταγραφής, παραβίαση συνθηκών και εγκατάσταση μονίμων πληθυσμών.

Πρέπει  οι αρχές του νησιού να απαιτήσουν την ίδια μεταχείριση που έχει ο παραμεθόριος νομός του Έβρου και για τα νησιά της μεθορίου.»

 

(*1)    https://goo.gl/fztMK4

(*2)  http://www.protothema.gr/greece/article/712792/ekriktiki-i-katastasi-sti-lesvo-me-shedon-6000-eglovismenous-metanastes-/

(*3)  http://www.kathimerini.gr/926325/article/epikairothta/ellada/ypo-krathsh-metanastes-poy-eftasan-sthn-krhth 

(*4)   http://www.politischios.gr/hios-poli/bradini-epiheirisi-metaforas-metanaston-apo-ti-samo-sti-hio

(*5) http://www.politischios.gr/politiki/periorizetai-i-soyda-frakaroyn-bial-kai-halkeios

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ