10.9.2018 10:35

Αποδεκτές οι προτάσεις της ΛΑΣ Δ. Χίου στο Τοπικό Συμβούλιο Βροντάδου

Αποδεκτές έκανε το Τοπικό Συμβούλιο Βροντάδου τις προτάσεις της ΛΑΣ για τη συντήρηση των πεζοδρομίων του παραλιακού δρόμου αναγνωρίζοντας όπως επισημαίνουν τα μέλη της ΛΑΣ με ανακοίνωσή τους, την αυθαίρετη παραχώρηση δημοτικού ακινήτου.

Στην ανακοίνωσή τους αναφέρουν:  

«Δέχτηκε το Τοπικό Συμβούλιο Βροντάδου την πρόταση της ΛΑ.Σ. για τη συντήρηση των πεζοδρομίων του παραλιακού δρόμου και αναγνώρισε την αυθαίρετη παραχώρηση δημοτικού ακινήτου από το χωρικό αντιδήμαρχο Ομηρούπολης. Αυτή είναι, εν κατακλείδι, η ουσία πάνω στα δύο θέματα που είχε θέσει η ΛΑ.Σ. Δ. Χίου στη συνεδρίαση του Τοπικού Συμβουλίου της Δημοτικής Κοινότητας Βροντάδου, που έγινε στις 6-9-2018.

●Όσον αφορά τη συζήτηση για τα πεζοδρόμια της παραλιακής οδού Βροντάδου να θυμίσουμε ότι στις 8-8-2018, η παράταξή μας έστειλε αίτημα άμεσης σύγκλησης του Τοπικού Συμβουλίου για το παραπάνω θέμα με αφορμή το επικείμενο έργο συντήρησης του παραλιακού δρόμου του Βροντάδου που θα υλοποιηθεί από την Περιφερειακή Ενότητα

Αποφασίστηκε ομόφωνα από το Τοπικό Συμβούλιο του Βροντάδουνα συμπεριληφθεί η συντήρηση των πεζοδρομίων στο έργο ειδικά προς τη θάλασσα που η κατάσταση εκτός από απαράδεκτη είναι και επικίνδυνη, από δε το Δήμαρχο και τους αρμόδιους Αντιδημάρχους, να ενεργήσουν προς κάθε κατεύθυνση και να παρέμβουν δυναμικά για τη συντήρησή τους, ώστε να εξασφαλιστεί η βατότητα  για την ασφάλεια των διερχομένων.

Κύριο για μας είναι ότι οφείλουν να διεκδικήσουν και να αγωνιστούν για την υλοποίηση αυτού του εγχειρήματος (σε συνεννόηση πάντα με την Π.Ε. Χίου) και αφετέρου βλέποντας ότι οι δίαυλοι συνεργασίας και συνεννόησης μεταξύ τους δεν βρίσκονται στο επιθυμητό επίπεδο, εκείνα που εντέλει βλάπτονται σοβαρά είναι τα λαϊκά δικαιώματα.

Απαιτήσαμε εδώ και τώρα να συμβληθούν προγραμματικά Δήμος και Περιφέρεια, για να μη βρεθούμε πάλι ξαφνικά μπροστά στις γνωστές φαραωνικές μελέτες, που θα καταστρέψουν το παραλιακό μέτωπο με δικαιολογία την κατ’ επίφαση ανάπτυξη. Τονίσαμε ότι σε κάθε περίπτωση θα μας βρουν απέναντι.

●Όσον αφορά το θέμα της αυθαίρετης παραχώρησης του δημοτικού ακινήτου «Μυλαράκι» στην Πλατεία του Αφανή Ναύτη του Βροντάδου, πρέπει να τονίσουμε αρχικά την απουσία του χωρικού Αντιδημάρχου από τη συνεδρίαση (για άγνωστους σε μας λόγους), η οποία δε βοήθησε να διευκρινιστούν οι λόγοι που έγινε η αυθαίρετη παραχώρηση.  Σε κάθε περίπτωση, ως Λαϊκή Συσπείρωση, υπογραμμίσαμε ότι το ζήτημα της παρέκκλισης της νόμιμης διαδικασίας που ακολουθείται σε τέτοιες περιπτώσεις, αλλά  και της παράκαμψης της εκλεγμένης τοπικής Αρχής, προκειμένου να γνωμοδοτήσει θετικά ή αρνητικά αποτελεί θεσμικό ολίσθημα της Δημοτικής Αρχής, που προστίθεται σε παρόμοια τέτοια (βλ. παραχώρηση χώρου στο δημοτικό κατάστημα Λαγκάδας). Σε καμιά περίπτωση οι αιρετοί της Δημοτικής Αρχής δεν μπορούν να χρησιμοποιούν δυο μέτρα και δυο σταθμά, λόγω των επερχόμενων εκλογών.

Τελικά το Σώμα καταψήφισε την αυθαίρετη παραχώρηση εκ μέρους του Αντιδημάρχου και ζήτησε να γίνει σχετική διαμαρτυρία για τη στάση του», καταλήγει η ανακοίνωση της Λ.Α.Σ. Δ. Χίου.

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ