9.5.2017 11:46

«Απλήρωτοι οι εργαζόμενοι στο Κέντρο Πρόληψης Χίου»

ΜΕ ΕΡΩΤΗΣΗ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΖΗΤΑ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ Ο ΝΟΤΗΣ ΜΗΤΑΡΑΚΗΣ

Ερώτηση στους υπουργούς Υγείας και Εσωτερικών απευθύνει ο Βουλευτής Χίου της Ν.Δ. Νότης Μηταράκης, αναφορικά με την επιστολή των εργαζομένων στο Κέντρο Πρόληψης Χίου, σύμφωνα με την οποία παραμένουν απλήρωτοι από υπηρεσίες που παρείχαν. 

Ο κ. Μηταράκης ζητά από τους υπουργούς να ξεκαθαρίσουν το ζήτημα δίνοντας στους εργαζόμενους τις απαντήσεις που χρειάζονται, επισυνάπτοντας και την επιστολή τους. 
 
Αναλυτικά στην επιστολή τους οι εργαζόμενοι ανέφεραν:
 

"Οι εργαζόμενοι του Κέντρου Πρόληψης Χίου διαμαρτυρόμαστε έντονα για τη μη καταβολή της χρηματοδότησης των Κέντρων Πρόληψης από το Υπουργείο Εσωτερικών και το Υπουργείο Υγείας, με ευθύνη και του ΟΚΑΝΑ, με συνέπεια να μένουν απλήρωτες οι ασφαλιστικές και φορολογικές τους υποχρεώσεις και απλήρωτοι οι εργαζόμενοι τις ημέρες του Πάσχα. Συγκεκριμένα, με βάση την 5ετή προγραμματική σύμβαση που έχουν υπογράψει τα Υπουργεία Εσωτερικών και Υγείας με ΟΚΑΝΑ και Κέντρα Πρόληψης, τα Υπουργεία έχουν αναλάβει την υποχρέωση της χρηματοδότησης των Κέντρων Πρόληψης κατά 50% έκαστο. Το Υπουργείο Εσωτερικών όμως, ενώ θα έπρεπε τον Ιανουάριο του 2017 να καταβάλλει την πρώτη δόση, δεν το έπραξε επικαλούμενο το γεγονός ότι ο ΟΚΑΝΑ δεν απέστειλε κάποια δικαιολογητικά που προβλέπονταν από την προγραμματική σύμβαση, κάτι που ο ΟΚΑΝΑ αρνείται. Παρόλο που δημοσιεύθηκε πριν από 1 εβδομάδα στο Διαύγεια, προφασιζόμενοι διαδικαστικούς λόγους (άδειες, βαλέρ τραπεζών, κοκ) δεν έχουν καταθέσει ακόμη τα χρήματα στα Κέντρα Πρόληψης. Σημειωτέον, αρχές Απριλίου το Υπουργείο Εσωτερικών θα έπρεπε ήδη να έχει καταθέσει και τη δεύτερη δόση του 2017! Ο έτερος συμβαλλόμενος της Προγραμματικής Σύμβασης, το Υπουργείο Υγείας, με καθυστέρηση ενός μήνα κατάθεσε τα χρήματα στον ΟΚΑΝΑ, που είναι ο φορέας που εποπτεύει και χρηματοδοτεί εκ μέρους του Υπουργείου τα Κέντρα Πρόληψης. Ο οποίος με τη σειρά του, επικαλείται κι εδώ διαδικαστικούς λόγους, για να καθυστερήσει τελικά την καταβολή των χρημάτων αυτών στα Κέντρα για τουλάχιστον 20 ημέρες. Σε μια εποχή που βάλλεται η ψυχική υγεία του πληθυσμού και πολλαπλασιάζονται οι παράγοντες που οδηγούν σε εξαρτητικές συμπεριφορές, οι παραπάνω πολιτικές δυσκολεύουν το έργο της πρόληψης. Για τους λόγους αυτούς διεκδικούμε: Καταβολή των παρακρατηθέντων χρημάτων στα Κέντρα από τον ΟΚΑΝΑ

 Τήρηση των όσων ορίζει η προγραμματική σύμβαση μεταξύ Υπουργείων , ΟΚΑΝΑ και Κέντρων Πρόληψης Σταθερή και διαρκής χρηματοδότηση Οι προσαυξήσεις από τις ασφαλιστικές και φορολογικές εισφορές να καλυφθούν από τους υπεύθυνους (ΟΚΑΝΑ και Υπουργεία) Τέλος, πιστεύουμε ότι λύση θα δοθεί όταν οι εργαζόμενοι πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους και διεκδικήσουν άμεσα την επίλυση του θεσμικού ζητήματος".

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ