4.5.2018 21:29

Απίστευτοι Βαξεβάνηδες: πιάνουν στο στόμα τους τον Στ. Κριμιζή αφήνοντας υπονοούμενα για την ακεραιότητα του!

Εφιάλτης για τον υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής έχει καταντήσει η παραίτηση Κριμιζή από τον Ελληνικό Διαστημικό Οργανισμό.

Απαντώντας σήμερα στο αίτημα της αντιπολίτευσης για διενέργεια εκλογών, ο Νίκος Παππάς το χλεύασε, σχολιάζοντας ειρωνικά ότι η αντιπολίτευση ζητά εκλογές … γιατί παραιτήθηκε ο Κριμιζής.

Από το πρωί όμως η κυβερνητική προσπάθεια υπονόμευσης του κορυφαίου Βρονταδούση επιστήμονα φαίνεται πως ανατέθηκε σε κατάλληλα χέρια. Σε ένα κατάπτυστο δημοσίευμα του Documento, αφήνονται υπονοούμενα κυβερνητικών πηγών για τους στόχους της παραίτησης Κριμιζή, φτάνοντας να αφήνουν μετέωρο το ερώτημα αν εξυπηρετούσε επιχειρηματικά συμφέροντα!

ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ

«Νέα τροπή παίρνει η υπόθεση της πολυσυζητημένης παραίτησης του Σταμάτη Κριμιζή από τον Ελληνικό Διαστημικό Οργανισμό, μετά τα όσα αποκαλύπτουν κυβερνητικές πηγές.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, ο κ. Κριμιζής από την πρώτη στιγμή που ανέλαβε τα καθήκοντα του ζητούσε την ακύρωση του προγράμματος των μικροδορυφόρων, το οποίο κατάρτισαν και υλοποιούν ελληνικά Πανεπιστήμια. «Ήθελε να γίνει από την αρχή» υποστήριξαν αναφορικά με τις επιδιώξεις του καταξιωμένου ακαδημαϊκού, επισημαίνοντας πως αν υιοθετούταν η πρότασή του, τότε αυτομάτως θα ματαιωνόταν το έργο εφάμιλλων ακαδημαϊκών που συμμετέχουν στο πρόγραμμα.

Περιληπτικά, το πρόγραμμα αφορά την κατασκευή και εκτόξευση πλήρους συστοιχίας μικροδορυφόρων που ανακοινώθηκε οκτώ μήνες πριν συσταθεί ο ΕΛΔΟ και υλοποιείται από τέσσερα πανεπιστήμια, το ερευνητικό Κέντρο «Αθηνά» και την ΕΕΤΤ που θα έχουν την πλήρη εποπτεία του. Δεν υπάρχει καμία εμπλοκή ιδιώτη στο πρόγραμμα. Αξιοσημείωτο πως ο ΕΛΔΟ βρίσκεται ακόμα στο στάδιο απόκτησης ΑΦΜ, με αποτέλεσμα να μην έχει διαχειριστεί κανένα ποσό δημόσιου ή ευρωπαϊκού κονδυλίου.

Οι ίδιες πηγές δεν πήραν θέση για το για το αν ο κ. Κριμιζής ήθελε με τον τρόπο αυτό να εξυπηρετήσει συγκεκριμένα επιχειρηματικά συμφέροντα, ξεκαθαρίζοντας όμως ότι σίγουρα ήθελε να εξυπηρετήσει το «εμφατικό του εγώ». Υπογράμμισαν δε πως με τις αλλεπάλληλες συνεντεύξεις του ο κ. Κριμιζής ευθυγραμμίζεται με συγκεκριμένες πολιτικές στοχεύσεις.»

Να καταδικάσουν

Η αήθης κυβερνητική επίθεση σε έναν από τους κορυφαίους Έλληνες επιστήμονες παγκοσμίως αποδεικνύει ότι η σπίλωση συνειδήσεων έχει γίνει ψωμοτύρι για την κυβερνητική προπαγάνδα. Αν υπάρχει στοιχειώδης ευθιξία στα τοπικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, οφείλουν τουλάχιστον να διαχωρίσουν τη θέση τους…  

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ