24.7.2019 17:02

Απαξίωση και αδρανοποίηση του ΣΕΠΕ από τη ΝΔ

 

Για απαξίωση του ΣΕΠΕ από την κυβέρνηση της ΝΔ κάνει λόγο με ανακοίνωση του το ΤΕ του ΚΚΕ Χίου.

Σε αυτήν αναφέρει:

«Η κυβέρνηση της ΝΔ ολοκληρώνει την απαξίωση του Σώματος Επιθεωρητών Εργασίας (ΣΕΠΕ), ενσωματώνοντάς τον στη Γενική Γραμματεία Εργασίας. Ουσιαστικά καταργείται η αυτοτελής λειτουργία του, οδηγώντας τον στην αδράνεια. Στόχος τους είναι να λυθούν ακόμα περισσότερο τα χέρια των εργοδοτών για την ενίσχυση της κερδοφορίας τους σε βάρος των εργαζομένων. Αυτή είναι η «βιώσιμη ανάπτυξη» της ΝΔ την οποία υπηρέτησε με συνέπεια και ο ΣΥΡΙΖΑ. Η εξέλιξη αυτή θα εντείνει την επίθεση στους εργαζόμενους. Οι εργοδότες θα ξεσαλώσουν στην παρανομία εις βάρος των εργατών, επιβάλλοντας ατελείωτες ώρες εργασίας, χωρίς την καταβολή εισφορών στα ασφαλιστικά ταμεία, χωρίς τα στοιχειώδη που επιβάλλουν οι εναπομείνασες συμβάσεις εργασίας.

Μπορεί άλλωστε κανείς να φανταστεί τι πρόκειται να συμβεί όταν με τον απαξιωμένο ΣΕΠΕ όπως υπήρχε επί ΣΥΡΙΖΑ,  για τον έλεγχο των 220.000 επιχειρήσεων από 251 επιθεωρητές απαιτούνταν 20 χρόνια!

Το ΚΚΕ θα υπερασπιστεί το ΣΕΠΕ. Ζητάμε να μην προχωρήσει η ενσωμάτωσή του στη Γενική Γραμματεία Εργασίας. Ταυτόχρονα απαιτούμε εδώ και τώρα την ενίσχυσή του με μόνιμο προσωπικό, την αναβάθμιση των μικτών κλιμακίων, (επιθεωρητών, σωματείων εργαζομένων), ώστε να επιτελέσει το έργο για το οποίο, θεωρητικά τουλάχιστον, δημιουργήθηκε. Καλούμε τους εργαζόμενους να υπερασπιστούν τον μηχανισμό ελέγχου, που οι ίδιοι είχαν επιβάλει», καταλήγει η ανακοίνωση.

 

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε Συνδρομητής

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ