18.5.2017 12:40

"Ανησυχούμε ότι η ΒΙΑΛ λειτουργεί χωρίς πιστοποιητικά"

ΑΝΑΦΟΡΑ ΤΟΥ ΝΟΤΗ ΜΗΤΑΡΑΚΗ ΣΕ ΜΟΥΖΑΛΑ- ΣΚΟΥΡΛΕΤΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΥΡΟΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ

Αναφορά προς τους υπουργούς Μεταναστευτικής Πολιτικής και Εσωτερικών κατέθεσε ο βουλευτής Χίου της Ν.Δ. Νότης Μηταράκης, ζητώντας πληροφορίες για το ζήτημα της πυροπροστασίας του χώρου, τα μέτρα ασφαλείας και την ανάγκη για αντιπυρική προστασία ενόψη καλοκαιριού. 

Αναλυτικά στην αναφορά του ο βουλευτής, επικαλούμενος έγγραφα της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου αναφέρει: 

"Σας προωθώ συνημμένα, έγγραφο της Περιφερειακής Ενότητας Χίου και τρία (3) έγγραφα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Χίου, τα οποία αναφέρονται στις απαραίτητες ενέργειες και προληπτικά μέτρα που πρέπει να ληφθούν εν όψει της αντιπυρικής περιόδου 2017. Ιδιαίτερη μνεία γίνεται στο ΚΥΤ ΒΙΑΛ στην περιοχή Χαλκειός, που θεωρείται χώρος στον οποίο εγκυμονεί άμεσος κίνδυνος πυρκαγιάς, εγκλωβισμού ανθρώπων και εξάπλωση τυχόν πυρκαγιάς εντός και εκτός αυτού.

Η αρμόδια Πυροσβεστική Υπηρεσία απαριθμεί σειρά συγκεκριμένων μέτρων (δημιουργία αντιπυρικής ζώνης, απαγόρευση καύσεων εντός και εκτός ΒΙΑΛ κλπ) και καλεί τον Προϊστάμενο ΚΥΤ ΒΙΑΛ να προβεί σε «όλες τις απαραίτητες ενέργειες για την έκδοση πιστοποιητικού πυρασφάλειας» (Α.Π. 1313/7.4.2017), γεγονός που επιβεβαιώνει τις ανησυχίες και τις καταγγελίες μας ότι η ΒΙΑΛ λειτουργεί χωρίς το σχετικό πιστοποιητικό.

Λόγω των εξαιρετικών κινδύνων για τη δημόσια ασφάλεια και υγεία από ενδεχόμενη εκδήλωση πυρκαγιάς στο κέντρο της ΒΙΑΛ, παρακαλούμε να τοποθετηθείτε στα επισυναπτόμενα έγγραφα της πυροσβεστικής υπηρεσίας, κυρίως ως προς το αν έχουν προχωρήσει οι απαραίτητες ενέργειες για την πυρασφάλεια, κοινοποιώντας μας την απάντησή σας".

 

Συννημένα στις φωτογραφίες τα έγγραφα. 

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ