31.3.2020 12:18

Ανδρέας Μιχαηλίδης: "Ο κορωνοϊός δοκιμάζει την ανθρωπιά και την υπευθυνότητά μας"

Την παρέμβαση του Βουλευτή Χίου Ανδρέα Μιχαηλίδη προκάλεσε η γνωστοποίηση του πρώτου επιβεβαιωμένου κρούσματος κορωνοϊού στο νησί μας.

Σε ανακοίνωσή του σημειώνει την ανάγκη ανθρωπιάς, υπευθυνότητας και αλληλεγγύης. Αναλυτικά αναφέρει:

Με αφορμή την εμφάνιση του πρώτου κρούσματος Covid-19 στο νησί μας θεωρώ απαραίτητο να σημειώσω τα παρακάτω:

Η εξέλιξη αυτή, αν και απευκταία, ήταν αναμενόμενη. Μπροστά στην εξέλιξη αυτή πρέπει όλοι να παραμείνουμε ψύχραιμοι και σταθερά πειθαρχημένοι στις οδηγίες των  επιστημόνων. Το δημόσιο σύστημα υγείας, αυτή την στιγμή, παρά τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει, φαίνεται να ανταποκρίνεται με επάρκεια στην κατάσταση που διαμορφώνεται, κυρίως χάρη στις υπεράνθρωπες προσπάθειεςπου καταβάλλει το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό. Οι πολίτες οφείλουμε να σταθούμε με εμπιστοσύνη και σεβασμό απέναντί τους.

Παράλληλα οι αρχές οφείλουν να ασχοληθούν σχολαστικά με την ιχνηλάτηση του περιστατικού και η κυβέρνηση να εξαντλήσει όλα τα μέσα για την στήριξη του δημόσιου συστήματος υγείας, σε επίπεδο στελέχωσης καθώς και προμήθειας του αναγκαίου εξοπλισμού. Ο ασθενής αντιμετωπίζεται με όλη την απαιτούμενη επιστημονική επάρκεια και εύχομαι την σύντομη ανάρρωσή του.

Η κοινωνία μας δοκιμάζεται, εκτός των άλλων και για την ανθρωπιά της, την αλληλεγγύη και την υπευθυνότητα του καθενός μας.

Ο έντυπος «πολίτης» ταξιδεύει σε όλη την Ελλάδα! Συμπληρώστε την διεύθυνση σας εδώ.

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας και στο Google News. Περιμένουμε τα σχόλια σας στο Facebook Page μας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ