14.4.2020 12:41

Ανδρέας Μιχαηλίδης: Απόλυτα ανεπαρκή τα υγειονομικά μέτρα στο ΚΥΤ της ΒΙΑΛ

Τραγική χαρακτηρίζει την κατάσταση που επικρατεί στη ΒΙ.ΑΛ. από υγειονομικής άποψης, ο Βουλευτής Χίου του ΣΥΡΙΖΑ Ανδρέας Μιχαηλίδης.

Σε ανακοίνωσή του επισημαίνει, ότι στο Κ.Υ.Τ. της Χίου υπάρχει μόλις ένας ιατρός για 5.150 άτομα, προσθέτοντας την παράμετρο της έλλειψης υλικών προστασίας, ενώ καταλήγει στον μη ικανοποιητικό αριθμό αποσυμφόρησης.


Παρά τις εξαγγελίες της κυβέρνησης και των αρμόδιων Υπουργών, η κατάσταση που επικρατεί αυτήν τη στιγμή από πλευράς υγειονομικής αντιμετώπισης των πληθυσμών του  ΚΥΤ της ΒΙΑΛ είναι τραγική, τόσο αναφορικά με πιθανά κρούσματα ανάμεσα στους φιλοξενούμενους, όσο και από πλευράς προστασίας των εργαζομένων.

Στο ΚΥΤ της ΒΙΑΛ, όπου αυτή την στιγμή φιλοξενούνται 5.150 άτομα, υπάρχει ένα κοντέινερ με δυο κρεβάτια για νοσηλεία πιθανών περιστατικών και τρία κοντέινερ που θα χρησιμοποιηθούν ως ιατρείο και αναρρωτήριο, στελεχωμένο με έναν ιατρό και καθόλου νοσηλευτικό προσωπικό. Να σημειωθεί ότι τα κοντέινερ τοποθετήθηκαν με ενέργειες του στρατού. Παράλληλα δεν υπάρχει για τις υποτυπώδεις αυτές δομές κανένας διερμηνέας για την εξέταση των σθενών. Χώρος για απομόνωση πιθανών θετικών στον covid-19  προβλέπεται να δημιουργηθεί εκ των ενόντων. Παντελής  είναι η έλλειψη υλικών προστασίας (μάσκες, γάντια, στολές) για τους – περίπου 200 – εργαζόμενους που καθημερινά εισέρχονται στο ΚΥΤ.

Παράλληλα,ενώ η ύπαρξη χώρου καραντίνας των νεοεισερχομένων είναι απαραίτητη, η καθυστερημένη εύρεσή του κατέληξε στην δημιουργία μιας ακόμα νέας δομής στο νησίγια επτά τουλάχιστον ακόμη μήνες, με τη μονιμότητα να είναι σχεδόν βέβαιη στο μέλλον.

Τέλος,ουσιαστική και αισθητή αποσυμφόρηση του ΚΥΤ δεν έχει γίνει. Η κυβέρνηση οφείλει να απεγκλωβιστεί από τα αδιέξοδο που η ίδια δημιούργησε και να μεταφέρει άμεσα ανθρώπους στην ενδοχώρα.

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ