16.1.2022 18:24

Ανδρέας Μιχαηλίδης: «ΚΙΝΑΛ και Μηταράκης παραποιούν τα λεγόμενά μου»

Ο κ. Μηταράκης, σε αγαστή συνεργασία με το ΚΙΝΑΛ, προσπάθησαν να αξιοποιήσουν κατά το δοκούν δηλώσεις μου σε ραδιοφωνικό σταθμό, διαστρεβλώνοντας το ακριβές νόημά τους.

Όπως ανέφερα, μοιραζόμαστε ανεπιφύλακτα τη σταθερή αντίθεση της μεγάλης πλειοψηφίας της τοπικής κοινωνίας, όπως αυτή έχει εκφραστεί μέσα από αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου, του Περιφερειακού Συμβουλίου και τις επίσημες θέσεις κοινωνικών και επαγγελματικών φορέων, στη δημιουργία της υπερδομής που σχεδιάζει ο κ. Μηταράκης.

Σε αυτό το πλαίσιο δεν δεχόμαστε και τη δημιουργία ενός ΠΡΟΚΕΚΑ του είδους και μεγέθους που θέλει η κυβέρνηση, πόσο μάλλον όταν αυτό επιδιώκεται να κατασκευαστεί με την προστασία των ΜΑΤ ή με κινήσεις αιφνιδιασμού των κατοίκων.

Αυτό πράξαμε και όταν είμαστε κυβέρνηση: δεν επιβάλαμε δια της βίας καμία πολιτική (π.χ. ΠΡΟΚΕΚΑ), σεβόμενοι τις αντοχές και αντιδράσεις της τοπικής κοινωνίας. Ταυτόχρονα, εφαρμόσαμε αποφάσεις που λήφθηκαν σε επίπεδο ΕΕ με τρόπο που για την μεγάλη πλειοψηφία των προσφύγων-μεταναστών (70-80%) ισοδυναμούσε με καταγραφή, ταυτοποίηση και συνέχιση των διαδικασιών στην ενδοχώρα.

Αυτοί που συνέπρατταν τότε ανοικτά με όσους (ακόμα και ακροδεξιούς) αντιδρούσαν, όμως τώρα δεν θεωρούν δημοκρατικές τις κινητοποιήσεις, αλλά και οι εκπρόσωποι του κόμματος που έχει αποδεχτεί και εφαρμόσει όλες τις εκπορευόμενες από την ΕΕ πολιτικές στη χώρα, ακόμα και με τον πιο σκληρό τρόπο, ας κοιταχτούν πρώτα στον καθρέφτη πριν μιλήσουν για αντιφάσεις.

 

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ