17.1.2020 19:01

Ανδρ. Μιχαηλίδης: Ελεεινές συνθήκες στα νησιά λόγω του τραγέλαφου της ΝΔ

Ξεϊδρύουν υπουργείο, ορίζουν κάθε μήνα άλλο υπεύθυνο υπουργό, υφυπουργό, υπερυπουργό, συντονιστή, επανιδρύουν υπουργείο, αλλά στην πράξη απολύτως τίποτε, δεκάδες χιλιάδες εγκλωβισμένων σε ελεεινές συνθήκες και τοπικές κοινωνίες που δοκιμάζονται και το πιο επικίνδυνο, διχάζονται, τόνισε ο αναπληρωτής τομεάρχης Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ Ανδρέας Μιχαηλίδης μιλώντας Στο Κόκκινο και τον Γιώργο Τραπεζιώτη.

«Αυτή η κυβέρνηση... α-μπε-μπα-μπλομ, μας παρουσίασε άλλο ένα επεισόδιο της γενικότερης φαιδρής κατάστασης, φαιδρής μέχρι ενός σημείου γιατί από εκεί και μετά ξεκινάει το τραγικό της υπόθεσης», όπως είπε, θυμίζοντας ότι «οι δεκάδες χιλιάδες εγκλωβισμένων ανθρώπων στα νησιά και οι τοπικές κοινωνίες των νησιών που δοκιμάζονται είναι μία τραγική πραγματικότητα, για την οποία την πλήρη και αποκλειστική ευθύνη έχει αυτή η κυβέρνηση, που εργαλειοποίησε το μεταναστευτικό και προσπάθησε να το αξιοποιήσει, με προφανείς σκοπούς. Τώρα, παρουσιάζει αυτό τον τραγέλαφο να ξεϊδρύει και να επανιδρύει υπουργείο, να μεταβιβάζει κάθε μήνα σε άλλο υπουργό, υφυπουργό, υπερυπουργό, συντονιστή, κτλ. τις αρμοδιότητες».

«Στην ουσία», συνέχισε, βλέπουμε την κυβέρνηση «να μην έχει κάνει απολύτως τίποτε για να βελτιώσει την κατάσταση στα νησιά ... Οι άνθρωποι αυτή την στιγμή ζουν σε ελεεινές συνθήκες και στη Χίο, όχι μόνο στη Μόρια. Περιφέρονται μέσα στα λασπόνερα και το κρύο ξυπόλητοι, σε άθλια εικόνα και κατάσταση που προσβάλλει την στοιχειώδη αξία της ανθρώπινης ύπαρξης. Δεν έχει προωθηθεί στην ενδοχώρα ούτε ελάχιστος αριθμός, ώστε να μπορούμε να πούμε ότι τέλος πάντων αυτοί οι άνθρωποι προωθούνται σε στοιχειωδώς έστω καλύτερη κατάσταση επιβίωσης».

Αναφερόμενος στο περιστατικό με τον προπηλακισμό του νέου αρμόδιου υπουργού Ν. Μηταράκη, τόνισε ότι «ήταν απολύτως αναμενόμενο ... οι άνθρωποι που πρωτοστάτησαν ήταν αυτοί που χάϊδευε πριν έξι μήνες και πίσω το κόμμα του κ. Μηταράκη και ο ίδιος ο κ. Μηταράκης ... τους ενθάρρυναν να προβαίνουν σε τέτοιες πράξεις και ενέργειες, αυτές που πρώτοι εμείς καταδικάσαμε. Ό,τι σπέρνεις, θερίζεις, λέει ο λαός ... Διχάζουν την κοινωνία, είναι πολύ σοβαρό και τραγικό ότι διχάζεται η κοινωνία στα νησιά, αυτό θα επιδεινώνεται και θα έχουμε συνεχώς κλιμακούμενες τέτοιες ενέργειες», προειδοποίησε.

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ