11.12.2019 12:38

Ανδ. Μιχαηλίδης: «Οι 800 συνοριοφύλακες κατά πάσα πιθανότητα προορίζονται για φύλακες των φαραωνικών κλειστών κέντρων που σχεδιάζει η ΝΔ»

Εισηγητής από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ ορίστηκε ο βουλευτής Χίου Ανδρέας Μιχαηλίδης κατά τη συζήτηση του πολυνομοσχεδίου της κυβέρνησης που συζητήθηκε στη Βουλή με τη διαδικασία του κατεπείγοντος στις 9 και 10 Δεκεμβρίου.

Κατά την τοποθέτησή του στην Ολομέλεια, ο Α. Μιχαηλίδης καταρχάς επεσήμανε ότι ο χαρακτήρας του κατεπείγοντος δικαιολογείται μόνο σε ορισμένες περιπτώσεις που χρειάζεται να παρατεθούν ημερομηνίες ώστε να διευθετηθούν ζητήματα, όμως υπάρχουν διατάξεις που ουδόλως αναφέρονται σε επείγοντα ζητήματα και αποτελούν - προβληματικές -πολιτικές επιλογές της ΝΔ. Ενδεικτικά, τέτοιες διατάξεις του πολυνομοσχεδίου είναι:

  • Η επαναφορά της ευθύνης εποπτείας των ιατρικών συνεδρίων από το Κεντρικό Συμβούλιο Υγείας (ΚΕΣΥ) στον ΕΟΦ, κάτι που τορπιλίζει την προσπάθεια που ξεκίνησε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ να βάλει όριο στα φαινόμενα ασυδοσίας και φαυλότητας που είχαν παρατηρηθεί στη συγκεκριμένη δραστηριότητα.
  • Η πρόβλεψη πρόσληψης 800 συνοριοφυλάκων ορισμένου χρόνου, η οποία όμως δεν προσδιορίζει το αντικείμενο της εργασίας τους ειδικά όσον αφορά τα νησιά. Κατά πάσα πιθανότητα προορίζονται για φύλακες των φαραωνικών κλειστών κέντρων που σχεδιάζει η ΝΔ.
  • Η ελαστικοποίηση του πλαισίου μεταφοράς ναυτιλιακών καυσίμων η οποία έρχεται σε αντίθεση με την ανάγκη προστασίας του περιβάλλοντος και του δημόσιου συμφέροντος 

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε Συνδρομητής

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ