3.9.2018 14:45

Ανδ. Μιχαηλίδης: «Ιδιαίτερη η φροντίδα του υπ. Παιδείας για τη λειτουργία των ολιγομελών τμημάτων»

Σχετικά με το θόρυβο που  έχει δημιουργηθεί γύρω από την έγκριση των ολιγομελών τμημάτων στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση, πρέπει να επισημάνουμε τα παρακάτω:

1) Συνολικά έχουν εγκριθεί 60 ολιγομελή τμήματα εκ των οποίων 27 των ΕΠΑΛ και 33 των Γενικών Λυκείων. Να σημειωθεί ότι αρκετά τμήματα από αυτά που έχουν εγκριθεί και αφορούν τα ΕΠΑΛ δεν περιλαμβάνονταν στις προτάσεις των διευθυντών των σχολείων.

2) Εναπομένουν ως μη εγκεκριμένα ολιγομελή τμήματα των ΕΠΑΛ συνολικά 7 τμήματα για τα οποία θα καταβληθεί προσπάθεια προς την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας να λειτουργήσουν.

3) Η διαδικασία έγκρισης των ολιγομελών τμημάτων έχει ξεκινήσει εφέτος έγκαιρα και νωρίτερα από κάθε άλλη χρονιά.

 Επίσης πρέπει να επισημάνουμε ότι φέτος για πρώτη χρονιά, για την ενίσχυση του εκπαιδευτικού έργου, θα λειτουργήσει ο θεσμός του 2ου εκπαιδευτικού μέσα στην τάξη (μαθηματικού και φιλόλογου) και πρόσληψη ψυχολόγου, σε όλα τα ΕΠΑΛ της χώρας.

Τα παραπάνω στοιχεία επιβεβαιώνουν την ιδιαίτερη φροντίδα που υπάρχει από την πλευρά του Υπουργείου Παιδείας  για τη λειτουργία ολιγομελών τμημάτων και για την τεχνική εκπαίδευση γενικότερα. Δεν κατανοούμε επομένως τη σπουδή ορισμένων οι οποίοι ακολουθώντας προσωπική στρατηγική προσπαθούν να πλειοδοτήσουν πάνω σε ένα θέμα το οποίο όπως φαίνεται αντιμετωπίζει με σοβαρότητα και ευαισθησία το Υπουργείο.

Η πολιτική σκοπιμότητα είναι προφανής.

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ