16.2.2021 9:39

Ανακοίνωση της Τ.Ε. ΚΚΕ Χίου για το θάνατο του Σταύρου Σκοπελίτη

Ο σύντροφος Σταύρος Σκοπελίτης, αγωνιστής από την κούνια, έδωσε κάθε μικρό και μεγάλο αγώνα στο πλευρό του λαού σε δύσκολες εποχές. Τον διέκρινε η σεμνότητα και η ψυχραιμία, αρετές που εμπνέουν και τις νεότερες γενιές αγωνιστών, που δεν τον γνώρισαν. Για τους αγώνες του, το 1967 στάλθηκε από την αστική εξουσία στα ξερονήσια Γιούρα (ήταν εξόριστος με τον πατέρα του) και Λακί Λέρου, τις φυλακές Ωρωπού, όπου και στάθηκε αλύγιστος. Υπερασπίστηκε τα επαναστατικά χαρακτηριστικά και την ύπαρξη του Κόμματος σε όλες τις κρίσιμες καμπές.

Την αφοσίωσή του στο δίκιο του λαού μας τα γνώρισαν και οι Χιώτες από τη θητεία του ως βουλευτής Λέσβου του ΚΚΕ. Την περίοδο της δεκατριάχρονης κοινοβουλευτικής δράσης του έγινε η φωνή και της Χίου στο ελληνικό κοινοβούλιο, αναδεικνύοντας με δεκάδες ερωτήσεις και αναφορές τα λαϊκά προβλήματα του νησιού.

Η Τομεακή Οργάνωση Χίου του ΚΚΕ εκφράζει τα θερμά της συλλυπητήρια εκ μέρους των μελών και των φίλων του Κόμματος για το θάνατο του αγαπημένου μας συντρόφου Σταύρο Σκοπελίτη, προς τη σύζυγό του, τα παιδιά του και τους οικείους του. Στη μνήμη του και ενόψει του 21ου Συνεδρίου καλούμε σε οικονομική ενίσχυση του ΚΚΕ για το δυνάμωμα της πάλης του για το σοσιαλισμό-κομμουνισμό.

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Τα νέα της Χίου κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας. Γίνετε συνδρομητής της εφημερίδας «πολίτης» συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα εδώ.