7.4.2021 13:53

Αναίτιος αποκλεισμός του εμπορικού κόσμου της Χίου από την τηλεδιάσκεψη με τον Χρ. Σταϊκούρα

Για αδικαιολόγητο αποκλεισμό του Εμπορικού Συλλόγου Χίου από την τηλεδιάσκεψη με τον Υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα, έκανε λόγο μέσα από δηλώσεις της στον «π» η Βικτωρία Αμπαζή.

Η ίδια ανέφερε ότι, ήδη από τη Δευτέρα πρωί αναζήτησε εξηγήσεις καταλήγοντας ότι όπως έλαβαν την πρόσκληση άλλοι εμπορικοί σύλλογοι από την αρμόδια Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου αντίστοιχα θα έπρεπε να είχε προηγηθεί και πρόσκληση στον Εμπορικό Σύλλογο Χίου.

Μεταξύ άλλων θέλησε να ξεκαθαρίσει ότι καμία πολιτική σκοπιμότητα -εάν υπάρχει- δεν θα έπρεπε να οδηγήσει στον αποκλεισμό του Εμπορικού Συλλόγου.

Ωστόσο η ίδια έκρινε ότι ο Βουλευτής της Χίου, Ν. Μηταράκης θα μπορούσε να μεσολαβήσει ώστε ο Εμπορικός Σύλλογος να λάβει μέρος:

«Τον λόγο δεν τον γνωρίζω, περιμένουμε από τους ίδιους. Από ενημέρωση του Υπουργείου Μετανάστευσης ίσως υπήρξε κάποια παράλειψη. Ο Βουλευτής της Χίου γνωρίζει τον Εμπορικό Σύλλογο, γνωρίζει την ομοσπονδία, δεν μπορούσα να βάλει το Επιμελητήριο να ζητήσει να παρευρεθούμε στη συζήτηση; » ανέφερε η κα. Αμπαζή.

Τέλος τα σημεία στα οποία θα εστίαζε ο Εμπορικός Σύλλογος αφορούν τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το λιανεμπόριο στο νησί, το Φ.Π.Α. ενώ θα ζητούσαν παράλληλα οικονομική ενίσχυση για την ομαλή επανεκκίνηση της αγοράς.

Αναλυτικά η ανακοίνωση που εξέδωσε ο Εμπορικός Σύλλογος Χίου:

«Κύριοι,

Πληροφορηθήκαμε ότι την Παρασκευή 2 Απριλίου 2021  το Υπουργείο Οικονομικών σε συνεργασία με την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου πραγματοποίησε τηλεδιάσκεψη με θέμα «Η τρέχουσα κατάσταση της οικονομίας και οι προοπτικές της σε περιφερειακό επίπεδο». Το παρών έδωσαν εκπρόσωποι της Αυτοδιοίκησης και παραγωγικοί φορείς (Εμπορικοί Σύλλογοι Σάμου, Μυτιλήνης, Λήμνου και Ικαρίας, Σωματεία εστίασης κτλ )του κάθε νομού του Βορείου Αιγαίου.

Παρόλα αυτά, ο Εμπορικός Σύλλογος Χίου ουδέποτε έλαβε πρόσκληση για τη συμμετοχή του στην τηλεδιάσκεψη από το Υπουργείο Οικονομικών αλλά κυρίως ουδέποτε ενημερώθηκε από την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου στην οποία ανήκει η Χίος.

Θεωρούμε απαράδεκτο και εσκεμμένο τον αποκλεισμό του Εμπορικού Συλλόγου Χίου που εκπροσωπεί τον εμπορικό κόσμο του νησιού.

Ας υποθέσουμε ότι ήταν παράλειψη της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου.

Θέτουμε το ερώτημα λοιπόν.. Οι εκλεγμένοι της τοπικής Αυτοδιοίκησης, το Επιμελητήρίου Χίου αλλά και ο Χιώτης βουλευτής δεν αναρωτήθηκαν για ποιο λόγο ήταν παρόντες εκπρόσωποι όλων των Εμπορικών Συλλόγων των νησιών εκτός της Χίου;

Δυστυχώς το αποτέλεσμα της “παράλειψης” αυτής είναι η φίμωση των Χιωτών επαγγελματιών του λιανεμπορίου καθώς δεν ειπώθηκαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν από εκπρόσωπο του ίδιου του κλάδου…»

 

 

 

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ