6.3.2020 8:42

Αναβαθμισμένες τουρκικές προκλήσεις με επίκεντρο τις Οινούσσες

Με αμείωτη ένταση συνεχίζονται οι προκλήσεις της τουρκικής πολεμικής αεροπορίας στο Αιγαίο καθώς χθες Πέμπτη σημειώθηκαν 38 παραβιάσεις του ελληνικού εναέριου χώρου από έξι τουρκικά F- 16 που πέταξαν σε Βορειοανατολικό, Κεντρικό και Νοτιοανατολικό Αιγαίο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι όλα τα τουρκικά μαχητικά ήταν οπλισμένα και σε δύο περιπτώσεις, οι παραβιάσεις του ελληνικού εναέριου χώρου εξελίχθηκαν σε εμπλοκές με τα ελληνικά αεροσκάφη που σηκώθηκαν να τα αναχαιτίσουν.

Εκτός από τα τουρκικά μαχητικά, πάνω από το αρχιπέλαγος πέταξαν σήμερα ένα τουρκικό κατασκοπευτικό CN-235 και ένα ακόμη αεροσκάφος.

Από τις 38 παραβιάσεις οι δώδεκα ήταν οι υπερπτήσεις που πραγματοποίησαν τουρκικά F-16 σε νήσο Παναγιά, Οινούσσες και Χίο.

Τα τουρκικά αεροσκάφη όπως αναφέρει το ΓΕΕΘΑ αναγνωρίστηκαν και αναχαιτίστηκαν σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες, κατά πάγια πρακτική.

Οι υπερπτήσεις

Στα άκρα έφτασε για άλλη μια φορά η τουρκική προκλητικότητα πάνω από το Αιγαίο με τουρκικά F-16 να πραγματοποιούν συνολικά δώδεκα υπερπτήσεις, μια εκ των οποίων, μάλιστα, πάνω από τη Χίο!

Χρονικά οι πρώτες υπερπτήσεις πραγματοποιήθηκαν από δύο τουρκικά F-16 πάνω από τη νήσο Παναγιά και τις Οινούσσες στα 24.000 πόδια.

Ήταν, μάλιστα, το ίδιο ζεύγος τουρκικών F-16 που πραγματοποίησε υπερπτήσεις, στις 10:24 και 10:26 πάνω από τη Χίο, στα 38.000 πόδια.

Περίπου μια ώρα αργότερα, στις 11:39, ζεύγος τουρκικών F-16 πέταξε αρχικά πάνω από τη νήσο Παναγιά και στη συνέχεια πάνω από τις Οινούσσες, στα 28.500 πόδια.

Στη συνέχεια το ζεύγος των τουρκικών μαχητικών διαχωρίστηκε με τα δύο F-16 να πραγματοποιούν ξεχωριστά υπερπτήσεις. Συγκεκριμένα το πρώτο πέταξε στις 12:09 πάνω από τη Χίο στα 25.500 πόδια και ένα λεπτό αργότερα πάνω από τη νήσο Παναγιά στο ίδιο υψόμετρο.

Το δεύτερο πέταξε, επίσης, στις 12:09 πάνω από τις Οινούσσες στα 14.000 πόδια και πάνω από την Παναγιά στα 21.000 πόδια.

Οι Τούρκοι συνεχίζουν τη συγκεκριμένη τακτική, σε μια περίοδο που οι σχέσεις με τη χώρα μας βρίσκονται στο χειρότερο σημείο, λόγω των εξελίξεων στο μεταναστευτικό.

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ