26.3.2024 13:20

«Αν η Χίος δεν έχει πέτρα, να φυτέψουμε πέτρα, αρκεί το αεροδρόμιο να γίνει» (video-pics)

Μήνυμα προς τους εργολάβους για μηδενική ανοχή σε καθυστερήσεις αλλά και στις ολιγοπωλιακές πρακτικές

Αυστηρό μήνυμα προς των αναδόχους των έργων στη Χίο ότι η κυβέρνηση δεν πρόκειται να επιτρέψει πλέον καμία ολιγωρία στα υπό εκτέλεση έργα στο νησί, έστειλε από το αεροδρόμιο της Χίου ο Υφυπουργός Υποδομών Νίκος Ταχιάος.

Ο κ. Ταχιάος, έκανε ειδική αναφορά στο έργο του αεροδρομίου, χαρακτηρίζοντάς το ως θρυαλλίδα τουριστικής ανάπτυξης για το νησί, σημειώνοντας ωστόσο ότι η έκβαση των δημοσίων έργων σε κάθε τόπο, εξαρτάται σε ποσοστό, μεγαλύτερο του 60% από τους τοπικούς φορείς και τις τοπικές κοινωνίες.

«Να μη μεταφέρονται στη Βουλή τα επιχειρηματικά συμφέροντα»

Ο Υφυπουργός Υποδομών, στις δηλώσεις του, δεν παρέλειψε να αναφερθεί σε επιχειρηματικά συμφέροντα και επιχειρηματικές διαφορές, που μεταφέρονται «δίκην ερωτήσεων» στο Κοινοβούλιο, φωτογραφίζοντας με αυτόν τον τρόπο τον Βουλευτή Χίου του ΠΑΣΟΚ Σταύρο  Μιχαηλίδη, χωρίς ωστόσο να τον κατονομάσει.

«Είχα την ευκαιρία να μιλήσω για το θέμα του αεροδρομίου και στη Βουλή και είχα εξηγήσει. Πρώτον ότι δεν πρέπει οι επιχειρηματικές διαφορές ή η επιχειρηματικά συμφέροντα να μεταφέρονται μέσα στη Βουλή είτε δίκην ερωτήσεων, είτε να μεταφέρονται στον πολιτικό στίβο, όπως πολλές φορές συμβαίνει, από ότι έχω καταλάβει, στο νησί σας. Είναι λάθος και νομίζω ότι αυτό το μήνυμα πρέπει να είναι σαφές», επεσήμανε.

«Αν χρειαστεί να φυτέψουμε πέτρα…»

Ιδιαίτερη υπήρξε η αναφορά του κ. Ταχιάου στο ζήτημα της έλλειψης αδρανών υλικών που επικαλείται η ανάδοχος εταιρεία του έργου της επέκτασης του διαδρόμου του αεροδρομίου, λέγοντας ότι το «το γεγονός ότι μια κοινωνία είναι μικρή, δεν σημαίνει ότι πρέπει να γίνονται ανεκτές μονοπωλιακές πρακτικές».

«Υλικά του Υπερπέραν δεν μπορούν να έρθουν, υλικά από τον ουρανό δεν μπορούν να έρθουν, υλικά από την απέναντι χώρα επίσης, δεν μπορούν να έρθουν. Κατά συνέπεια, τα υλικά πρέπει να βρεθούν εδώ. Αν το νησί δεν έχει πέτρα, να φυτέψουμε πέτρα, αλλά σε κάθε περίπτωση πρέπει τα υλικά να έρθουν από τη Χίο. Αν χρειαστεί να λύσουμε ως υπουργείο ένα τοπικό θέμα θα το λύσουμε εμείς, αλλά αυτό μπορεί να έχει άσχημες παρενέργειες για το νησί. Και για να το ξεκαθαρίσω. Δεν μπορεί να βρεθεί χωρίς λατομείο το νησί», σημείωσε ο κ. Ταχιάος.

Ως προς το χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης του έργου της επέκτασης του διαδρόμου, ο Υφυπουργός Υποδομών εξήγησε ότι, αυτό θα υποβληθεί το συντομότερο δυνατό, αφού ο ανάδοχος, διασφαλίσει ότι θα πάρει υλικά από τους δανειοθαλάμους, οι οποίοι έχουν αδειοδοτηθεί και αναμένονται οι τελικές υπογραφές.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ