Πολιτική

24/11/17 8:30

τελ. ενημ.: 24/11/17 16:26

Αμφισβητεί ευθέως Μουζάλα και την αποδοτικότητα της Συμφωνίας ο Ανδρ. Μιχαηλίδης

Καίριο βήμα απαγκίστρωσης από την πολιτική Μουζάλα επιχείρησε πριν λίγες μέρες  με καθαρές δηλώσεις στο ραδιόφωνο της ΕΡΑ Αιγαίου ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Ανδρ. Μιχαηλίδης.

Συγκεκριμένα ο κ. Μιχαηλίδης υπερασπίστηκε την ανάγκη  για επαναδιαπραγμάτευση της συμφωνίας Ε.Ε.-  Τουρκίας στο σημείο του γεωγραφικού περιορισμού που εγκλωβίζει τους πρόσφυγες στα νησιά, διαχωρίζοντας πλήρως τη θέση του από την πάγια εμμονή διαφορετικής ερμηνείας του κ. Μουζάλα.

Μιλώντας στην ΕΡΑ Αιγαίου τόνισε ότι «Από την εφαρμογή της συμφωνίας αυτής έχουμε κάποια δεδομένα που επιβάλουν αυτή την επαναδιατύπωση.  Οι συζητήσεις αυτές έχουν γίνει και η κυβέρνηση, όπως μας έχει ενημερώσει ο υπουργός, βάζει τα ζητήματα αυτά στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Δε γνωρίζω πως θα καταλήξει η υπόθεση αυτή είναι όμως ανάγκη κάποια πράγματα να επαναδιατυπωθούν».

Στο ρεπορτάζ της η ΕΡΑ Αιγαίου σημειώνει ότι επιπλέον αίσθηση προκάλεσε η τοποθέτηση   του κ.  Μιχαηλίδη στη Βουλή κατά τη συζήτηση στην αρμόδια επιτροπή για το προσφυγικό, παρουσία των δημάρχων των πέντε νησιών που διαθέτουν χοτ σποτ και του Υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής. Ο κ. Μιχαηλίδης για τις «πρακτικές αποτροπής»,   τόνισε ότι «οποιαδήποτε τακτική εξυπηρετεί την ιδέα της έμμεσης αποτροπής για να λιμνάζουν άνθρωποι στα νησιά  μας  με συγκεκριμένο σκεπτικό , είναι αυτονόητο ότι απάδει των αξιών μας ως πολιτικά πρόσωπα, ως παράταξη . Αυτή είναι μια αποκρουστική πολιτική και δεν είναι δυνατό να στηριχτεί στην κοινωνία, είναι απαράδεκτη και σε καμία περίπτωση δεν μπορούμε να την υπηρετήσουμε».

Σχόλια άρθρου: 0
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση