27.3.2023 15:43

«Άμεση διερεύνηση και πειστικές απαντήσεις στην καταγγελία για τη χρήση ακατάλληλων υλικών στο αεροδρόμιο της Χίου»

Ανακοίνωση της Τ.Ε. Χίου του ΚΚΕ

Η σοβαρή καταγγελία που δημοσιεύτηκε για επιλογή ακατάλληλων υλικών στην κατασκευή του αεροδρομίου ανάμεσα στην εταιρεία που προμηθεύει το υλικό και την εταιρία ανάδοχο, που προχωρά στην κατασκευή του, χρειάζεται άμεση διερεύνηση και επίσημη ενημέρωση του λαού. 

Η αντιπαράθεση για τα ιδιαίτερα συμφέροντα των δύο εταιριών, αναδεικνύει για μια ακόμα φορά τον απαράβατο θανατηφόρο νόμο της καπιταλιστικής αγοράς:

Το κέρδος των επιχειρηματιών βρίσκεται πάντα σε κόντρα με την ασφάλεια του λαού.

Ο νόμος του κόστους οφέλους που υπηρετούν η ΕΕ και το κράτος-εχθρός του λαού μαζί με τα κόμματα του κεφαλαίου στην Ελλάδα, οδηγούν, στην ελαχιστοποίηση του κόστους παραγωγής των "ιερών" επενδύσεων, στην επιλογή φθηνότερων και πιο κακής ποιότητας υλικών σε έργα, με απρόβλεπτες συνέπειες για την ασφάλεια του κοινού. Ισχύει και σε αυτή την περίπτωση και μάλιστα κατά παράβαση των αντίστοιχων μελετών;

Η "συνταγή" των Τεμπών, των κερδών, της απελευθέρωσης, της ιδιωτικοποίησης, που με συνέπεια προώθησαν και προωθούν ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ και όλοι όσοι υπηρετούν την ΕΕ, απειλεί σοβαρά τη ζωή.

Το ΚΚΕ, στην αντίπερα όχθη, επιμένει ότι μόνο οι μαζικοί λαϊκοί αγώνες όπως τους ζήσαμε τις τελευταίες ημέρες, μπορούν να ασκήσουν πίεση, να ανοίξουν το δρόμο της ανατροπής του σάπιου συστήματος για ένα κράτος εργατικό, λαϊκό, που στο επίκεντρο θα βάλει τον άνθρωπο και τις ανάγκες του.

Για αυτή την προοπτική πρέπει να δυναμώσει η λαϊκή παρέμβαση με ισχυρό ΚΚΕ.

 

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στο Facebook Page μας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ