31.8.2020 9:23

Ακατανόητη παρέμβαση ΚΙΝ.ΑΛ. για τη συνεργασία Χριστόφα- Μουτζούρη

Τον ρόλο του επιτηρητή της συνεργασίας Χριστόφα- Μουτζούρη, επιχειρεί να παίξει αυτόκλητα τα Κίνημα Αλλαγής Χίου, μέσα από μία ακατανόητη ανακοίνωση. 
Σε αυτή ναι μεν σημειώνει ότι η παράταξη Χριστόφα είναι ελεύθερη να κάνει ότι θέλει, αναγάγεται δε, σε επιτηρητή της συνεργασίας λέγοντας ότι θα παρακολουθεί με ενδιαφέρον αυτή τη συνεργασία και το τι αυτή προσφέρει στο Βόρειο Αιγαίο. 

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΚΙΝ.ΑΛ. Χίου:

Δεδομένη άποψη μας είναι ότι στην τοπική αυτοδιοίκηση, τα προβλήματα είναι οι αντίπαλοι και όχι οι παρατάξεις. 
Ως εκ τούτου οι συνεργασίες είναι θεμιτές εφόσον δομηθεί ένα ρητό πολιτικό πλαίσιο.
 Αυτό βέβαια προϋποθέτει ωριμότητα πολιτικής σκέψης και ανάλογη κουλτούρα συνεργασιών. 
Χωρίς κείμενο - πλαίσιο, η οποιαδήποτε συνεργασία κινδυνεύει να εκληφθεί ως απλό μοίρασμα θέσεων για την εξαγορά ψήφων εντός των συμβουλίων ( Είτε δημοτικό, είτε περιφερειακό). 
Επίσης θα θέλαμε να καταστήσουμε σαφές, ότι τις όμορες με το κόμμα μας παρατάξεις της τοπικής αυτοδιοίκησης τις θεωρούμε ανεξάρτητες από μας και κατά συνέπεια ελεύθερες να χαράζουν πολιτική σε αντιδιαστολή με την σκληρή κομματικοποίηση που προωθούν ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ.
 Το Βόρειο Αιγαίο έχει εδώ και καιρό γίνει επίκεντρο πολλαπλων κρίσεων! Η απαράδεκτη διαχείριση του προσφυγικού από την ΝΔ, η αλλοπρόσαλλη και ασαφής πολιτική τους στην αντιμετώπιση της επιδημίας του κορωνοϊού αλλά και η αναπόφευκτη καθίζηση που επέρχεται σε μεγάλους κλάδους της οικονομίας (τουρισμός, εστίαση κλπ) δημιουργούν μια κατάσταση που επιτάσσει όλοι να συστρατευθούμε για να αντιμετωπιστεί! 
Με γνώμονα τα παραπάνω θα παρακολουθήσουμε με ενδιαφέρον την επικείμενη συνεργασία των παρατάξεων του κ. Μουτζούρη με αυτήν του κ. Χριστοφα, τόσο στο πως θα δομηθεί όσο και στο τι θα προσφέρει στον τόπο μας.
 

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ