21.11.2019 12:36

Αιχμηρές δηλώσεις Α. Μιχαηλίδη κατά της κυβέρνησης για τα μέτρα που εξήγγειλε αναφορικά με την αντιμετώπιση του μεταναστευτικού

Πλήρη αθέτηση των προεκλογικών εξαγγελιών της, πρόσθετη επιβάρυνση για τα νησιά και υποβάθμιση του διεθνούς δικαίου συνιστούν οι εξαγγελίες της κυβέρνησης για το προσφυγικό.

Το σχέδιο της κυβέρνησης πάσχει πολλαπλώς. Καταρχάς η χωρητικότητα του κλειστού κέντρου – 7.000 ουσιαστικά, όπως παραδέχτηκε ο υφυπουργός – είναι σε κατάφωρη αναντιστοιχία με τις αντοχές της Χίου. Δεύτερον, δεν έχει καν προσδιοριστεί ο χώρος που θα κατασκευαστεί μια τέτοια θηριώδης δομή. Τρίτον, το χρονοδιάγραμμα κατασκευής του είναι εξόφθαλμα ανεδαφικό.

Τέταρτον, και σημαντικότερο: η επιλογή δημιουργία μιας τεράστιας, ενιαίας κλειστής δομής στη Χίο (και ΚΥΤ και ΠΡΟΚΕΚΑ) συνιστά θεμελιώδη αλλαγή φιλοσοφίας διαχείρισης του προσφυγικού. Από την ύπαρξη μιας ανοικτής δομής με πληθυσμό που, παρά τις περιοδικές αυξήσεις, συντηρούνταν σε ανεκτά επίπεδα λόγω κυρίως της άρσης του γεωγραφικού περιορισμού για τη μεγάλη πλειοψηφία των αιτούντων που μεταφέρονταν στην ενδοχώρα, περνάμε σε συνθήκες γενικευμένης κράτησης και παραμονής για απροσδιόριστο χρονικό διάστημα.

Τώρα καταλαβαίνουν όλοι πως εννοούν την «αποσυμφόρηση», για την οποία ωρύονταν επί 4 χρόνια, τα στελέχη της ΝΔ: με τη δημιουργία 21.000 μόνιμων θέσεων κράτησης στα νησιά του Β. Αιγαίου μόνο. Ενδεικτική η δήλωση του Περιφερειάρχη κ. Μουτζούρη ότι τα μέτρα της κυβέρνησης κινούνται σε θετική κατεύθυνση!

Εάν νομίζουν στη ΝΔ ότι η αντιμετώπιση των – υπαρκτών – δυσκολιών που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι του Χαλκειούς και η κοινωνική ειρήνη ευρύτερα στη Χίο θα λυθούν με το στοίβαγμα 7.000 ανθρώπων σε στρατόπεδο, πλανώνται πλάνην οικτράν.

Απέναντι στο σοβαρό αυτό ζήτημα που θα δημιουργήσει εκρηκτικές συνθήκες στην κοινωνία της Χίου, οφείλουν να λάβουν άμεσα και ευθέως θέση οι αιρετοί της Χίου, Δήμαρχος και Αντιπεριφερειάρχης, και να εγκαταλείψουν την τακτική Ποντίου Πιλάτου.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε Συνδρομητής

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ