14.9.2018 10:04

Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών: «Μας τάραξαν στην «κανονικότητα» στα Σχολεία της Χίου»

Για δεκάδες κενά στα σχολεία πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης κάνει λόγο με ανακοίνωσή της η Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών, επισημαίνοντας ότι παρά τις διαβεβαιώσεις και τις προσλήψεις, οι ελλείψεις παραμένουν.  

Στην ανακοίνωσή τους αναφέρουν:

«Η «μεταμνημονιακή εποχή» βρίσκει με δεκάδες κενά  (52 από τα επίσημα καταγεγραμμένα στην Πρωτοβάθμια στα σχολεία και τα νηπιαγωγεία). Πολλές χαμένες ώρες υπάρχουν και στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση. Βεβαίως πρόκειται για συντηρητική εκτίμηση που δεν ανταποκρίνεται στις πραγματικές ανάγκες.

Στα ΕΠΑΛ, και ενώ απειλήθηκαν με κλείσιμο αρχικά 16 τμήματα, ακόμα εκκρεμεί η λειτουργία  3 Τμημάτων (1 στο ημερήσιο, 2 στο εσπερινό).

Παρά τις όποιες «διαβεβαιώσεις», την κυρίαρχη προπαγάνδα για το αυτονόητο, τη στοιχειώδη κάλυψη των κενών στα σχολεία, η σκληρή πραγματικότητα είναι εδώ. Αφού άνοιξαν το δρόμο τα προηγούμενα χρόνια (με δεκάδες απολύσεις-συνταξιοδοτήσεις, την αύξηση των μαθητών ανά τάξη, την αλλαγή του ωραρίου κλπ), σήμερα έχουμε και πάλι «υπεράριθμους», εργαζόμενους αναπληρωτές – «λάστιχο» που τρέχουν σε 2, 3 ακόμα και τέσσερα σχολεία για να συμπληρώνουν ωράριο, διαθέσεις ανάμεσα στις διευθύνσεις για να κλείσουν οι «τρύπες» και βέβαια δεκάδες ακόμα κενά σε δασκάλους, νηπιαγωγούς και ειδικότητες, σε γενική και ειδική αγωγή.

Αυτή την πολιτική υιοθετούν και υλοποιούν οι Διευθύνσεις Εκπαίδευσης, όμως δεν πρέπει να αποδεχτούν οι εκπαιδευτικοί, οι γονείς και οι μαθητές. Το σύγχρονο σχολείο, υπηρετεί τις ανάγκες της αγοράς όλο και πιο ενεργά και μπαίνει στο ζύγι του «κόστους». Με την πάλη μας, υπάρχουν όλες οι δυνατότητες ώστε να λειτουργήσει για όλους τους μαθητές, χωρίς φραγμούς, διαχωρισμούς και κατηγοριοποιήσεις, δίνοντας ολόπλευρη μόρφωση χωρίς να εξοντώνεικαι σε σύγκρουση με αυτή την πολιτική. Σε αυτό το δρόμο καλούμε να συσπειρωθούν και να αγωνιστούν όλοι και όλες», καταλήγει η ανακοίνωση της Αγωνιστικής Συσπείρωσης Εκπαιδευτικών.

 

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ