Πολιτική

11/10/19 16:31

τελ. ενημ.: 11/10/19 16:33

Α. Μιχαηλίδης: Να δοθούν νέες αποζημιώσεις στους κατοίκους του Χαλκειούς

Το ζήτημα της πρόβλεψης νέων αποζημιώσεων σε κατοίκους του Χαλκειούς που δραστηριοποιούνται πέριξ του ΚΥΤ της ΒΙΑΛ έθεσε, δια του κοινοβουλευτικού ελέγχου, ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Ανδρέας Μιχαηλίδης.

Συγκεκριμένα, σε ερώτησή του προς τον αρμόδιο Υπουργό Προστασίας του Πολίτη η οποία συνυπογράφεται από 10 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, επισημαίνει την πρόσφατη άτυπη επέκταση της ΒΙΑΛ εκτός του προσδιορισμένου χώρου της, λόγω αύξησης των αφίξεων προσφύγων και μεταναστών και ταυτόχρονης επιβράδυνσης των μεταφορών προς την ενδοχώρα από την παρούσα κυβέρνηση. Αυτή η defactoμεταφορά σημαντικού όγκου δραστηριοτήτων εκτός του ορισμένου χώρου του ΚΥΤ συνιστά αναμφίβολα πρόσθετη επιβάρυνση για τους κατοίκους και ιδιοκτήτες της περιοχής και ειδικότερα εκείνων που ασκούν αγροτική δραστηριότητα. Ζητάει, ως εκ τούτου, από το Υπουργείο να προβεί σε ρύθμιση αντίστοιχη με εκείνη του άρθρου 36 του Ν.4540/2018 που είχε ψηφίσει η προηγούμενη κυβέρνηση, βάσει της οποίας είχαν καταβληθεί αποζημιώσεις σε κατοίκους του Χαλκειούς και της Σούδας.

Επιπροσθέτως, ο βουλευτής ενημέρωσε με σημερινή επιστολή του τον Δήμαρχο Χίου για την ερώτησή του και του ζητάει να συνδράμει σε αυτήν την κατεύθυνση διεκδικώντας από το αρμόδιο Υπουργείο την πρόβλεψη νέων αποζημιώσεων σε ιδιοκτήτες και παραγωγούς πέριξ της ΒΙΑΛ και προετοιμάζοντας τη σύσταση επιτροπής του Δήμου όπως εκείνης του 2017, η οποία θα καταγράψει και αποτιμήσει τις ζημιές των κατοίκων του Χαλκειούς.

Σχόλια άρθρου: 0
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση