2.12.2021 17:18

Α. Μιχαηλίδης: «Βάναυσο και τιμωρητικό, το νέο μέτρο για τους άνω των 60» (BINTEO)

Αλλάζει η εικόνα εμβολιαστικής κάλυψης με τις επιπλέον δόσεις

Για μια «λάθος» στρατηγική επικοινωνίας από την πλευρά της Κυβέρνησης, να πείσει τους άνω των 60 να εμβολιαστούν έκανε λόγο ο Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ, Α. Μιχαηλίδης.

Ο κ. Μιχαηλίδης χαρακτήρισε το νέο μέτρο που επέβαλλε η Κυβέρνηση για τους άνω των 60 ετών ένα «βάναυσο και τιμωρητικό μέτρο» που θα έχει αντίθετα αποτελέσματα:

«Το συγκεκριμένο μέτρο δημιουργεί μεγαλύτερες αντιστάσεις σε αυτούς που για κάποιους λόγους έχουν επιφυλάξεις απέναντι στον εμβολιασμό».

Σχετικά με τη θέση του ΣΥΡΙΖΑ ως προς την υγειονομική θωράκιση της χώρας ο κ. Μιχαηλίδης προέτρεψε τους πολίτες να εμβολιαστούν ενώ απέρριψε την προσπάθεια της Κυβέρνησης να δημιουργήσει ένα «διχαστικό κλίμα» όπως δήλωσε. 

Λύση για τον κ. Μιχαηλίδη για να πειστούν οι πολίτες αποτελεί η επιστημονική γνώμη των Ιατρικών Συλλόγων και Μεικτών κλιμακίων.

Μάλιστα αναφέρθηκε και στην νέα εικόνα που διαμορφώνεται ως προς την εμβολιαστική κάλυψη τονίζοντας ότι εκπνέει και το διάστημα για ένα μεγάλο μερίδιο εμβολιασμένων από την τελευταία δόση.

«Οι πλήρως εμβολιασμένοι δεν είναι στο ποσοστό αυτό για το οποίο μιλούσαμε αρχές Σεπτεμβρίου διότι ο ρυθμός αναπλήρωσης αυτής της ομάδας για τους οποίους έχει εκπνεύσει το 5μηνο δεν είναι αντίστοιχος με τον αριθμό των ανθρώπων οι οποίοι προσέρχονται για το τρίτο εμβόλιο».

Έτσι ο ίδιος καταλήγει στο συμπέρασμα ότι το ποσοστό των πλήρως εμβολιασμένων συρρικνώνεται.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ