26.9.2023 15:09

848 στη ΒΙ.ΑΛ. – 14.000 στα νησιά αλλά ο Καιρίδης βλέπει… «ελεγχόμενη κατάσταση»

Πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Μέγαρο Μαξίμου η τακτική συνεδρίαση του Κυβερνητικού Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας (ΚΥΣΕΑ), υπό την Προεδρία του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και την παρουσία του υπουργού Άμυνας, Νίκου Δένδια.

Στη διάρκεια της συνεδρίασης συζητήθηκαν τρέχοντα θέματα, η υλοποίηση των εξοπλιστικών προγραμμάτων και ζητήματα που αφορούν στη διαχείριση του προσφυγικού - μεταναστευτικού.

Κατά πληροφορίες, στη συνεδρίαση έγινε συζήτηση για την επέκταση του φράχτη στον Έβρο, ενώ ο υπουργός Μετανάστευσης Δημήτρης Καιρίδης μίλησε για την πίεση που υπάρχει στα νησιά και στις δομές, όπου η πληρότητα φαίναεται πως πλησιάζει το 60-65%. Αυτό που επισημάνθηκε, είναι πως υπάρχει μεν μια πίεση, αλλά η κατάσταση είναι ελεγχόμενη. 

Το σημερινό ΚΥΣΕΑ έγινε στη σκιά των επαφών που είχε ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τον Ταγίπ Ερντογάν την προηγούμενη εβδομάδα στη Νέα Υόρκη. Σε αυτές τις επαφές, άλλωστε, το θέμα του μεταναστευτικού έπεσε στο τραπέζι, με τον τους δύο ηγέτες να συζητούν την προοπτική μιας νέα ευρωτουρκικής συνεννόησης, προκειμένου να μειωθούν οι ροές προς την Ελλάδα και συνακόλουθα την Ευρώπη.

Η κατάσταση στα νησιά

Την ίδια ώρα πάντως που ο Υπουργός Μετανάστευσης βλέπει ελεγχόμενη κατάσταση, τα στοιχεία του Υπουργείου του τον διαψεύδουν αφού από τους 12.000 πρόσφυγες και μετανάστες στα νησιά την περασμένη εβδομάδα, πλέον φθάσαμε στους 14.108 με στοιχεία της 24ης Σεπτεμβρίου. 

Στο βόρειο Αιγαίο, ο μεγαλύτερο όγκος προσφύγων και μεταναστών καταγράφετε στη Λέσβο με 4.977 άτομα, ακολουθεί η Σάμος με 3.978 άτομα και τέλος η Χίο με 848 στη ΒΙ.ΑΛ. με ανώτερη χωρητικότητα τα 1.014 άτομα. 

Ο έντυπος «πολίτης» ταξιδεύει σε όλη την Ελλάδα! Συμπληρώστε τα στοιχεία σας εδώ.

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας και στο Google News. Περιμένουμε τα σχόλια σας στο Facebook Page μας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ