4.3.2021 14:19

3.700 εμβολιασμοί για 140.000 κατοίκους Λέσβου και Χίου

Πέρασαν ήδη τέσσερις μήνες εγκλεισμού και τα 2.702 κρούσματα επιβεβαιώνουν για  τον ΣΥΡΙΖΑ Χίου την λάθος διαχείριση της πανδημίας από την Κυβέρνηση, με αποτέλεσμα και η Χίος μέσα σε λίγες ημέρες να βρεθεί στο... βαθύ κόκκινο. 

Σύμφωνα με τον Ανδρέα Μιχαηλίδη, το κοκκίνισμα της Χίου σε σύντομο χρονικό διάστημα, ήταν αποτέλεσμα πολλών παραγόντων. 

Αρχικά δεν πραγματοποιήθηκαν αρκετά διαγνωστικά τεστ ενώ υπήρξαν κενά που δημιουργήθηκαν στη διαχείριση των ομάδων ειδικής νοσηρότητας όπως είναι ο στρατός, οι πρόσφυγες, τα σχολεία και τα εμπορικά κέντρα.

«Αυτές οι τρύπες αποδείχθηκαν μοιραίες και για τον τόπο μας, με αποτέλεσμα μέσα σε λίγες μέρες να καταστεί περιοχή με βαθύ κόκκινο» δήλωσε χαρακτηριστικά.

3.700 εμβολιασμοί έχουν ολοκληρωθεί για 140.000 κατοίκους Λέσβου και Χίου

Ο εμβολιασμός επίσης προχωρά σύμφωνα με τον ίδιο με «ρυθμούς χελώνας» καθώς τα δυο νησιά Λέσβου και Χίου με πληθυσμό 140.000 κατοίκων μέχρι 1η Μαρτίου έχουν ολοκληρωθεί μόνο 3.700 εμβολιασμοί. Ο κ. Μιχαηλίδης αναφέρθηκε σε εμβολιασμούς που έχουν ολοκληρωθεί με τη 1η και 2η δόση.

«Οι ρυθμοί είναι εξαιρετικά αργοί και οι πόθοι για δημιουργία τοίχους ανοσίας στην κοινότητα είναι ένας πολύ  μακρινός στόχος»  δήλωσε.

Τέλος ευθύνες επιρρίπτει τόσο στην Κυβέρνηση όσο και σε τοπικούς παράγοντες που οδήγησαν το νησί σε ένα σκληρό «lockdown» που σύμφωνα με τον ίδιο θα φέρει σημαντικές επιπτώσεις οικονομικής και κοινωνικής φύσης.

 

 

 

 

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ