13.6.2017 14:11

15 μήνες στην αναμονή οι αγρότες για να λειτουργήσουν Λαϊκή Αγορά

Την αντίδραση του Δήμου Χίου και του δημάρχου Μαν. Βουρνού έχει προκαλέσει η επί 15 μήνες καθυστέρηση του υπουργείου Αγροτικής Ανάτπυξης να γνωμοδοτήσει στο τοπικό αίτημα για την λειτουργία «Αγοράς» ή «Ημέρας του Παραγωγού», θεσμών που εδώ και χρόνια υπάρχουν στις περισσότερες ελληνικές πόλεις.

Με επιστολή του ο κ. Βουρνούς ζητά να προχωρήσει η Κοινή Υπουργική Απόφαση που θα επιτρέπει την λειτουργία των παραπάνω θεσμών στην πόλη και σε σημείο που θα οριστεί, καθώς τα προβλήματα που προκύπτουν από την καθυστέρηση στους Χιώτες αγρότες είναι μεγάλα.

«Μέχρι σήμερα 15 μήνες μετά την έκδοση και δημοσίευση του Νόμου δεν έχει εκδοθεί η σχετική ΚΥΑ, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να ιδρυθούν ή έστω να χωροθετηθούν Αγορές παραγωγών ή Ημέρες παραγωγών.

Στη Χίο υπάρχει ομάδα παραγωγών, η οποία ασφυκτιά επαγγελματικά, οικονομικά και κοινωνικά. Υπάρχουν παραγωγοί οι οποίοι έχουν συστήσει αυτοδιαχειριζόμενος φορέα και αδυνατούν να ιδρύσουν την Αγορά παραγωγού, εξαιτίας της υπερβολικής καθυστέρησης έκδοσης ΚΥΑ εκ του υπουργείου σας.

Ο τοπικός πληθυσμός επιζητεί την ανάπτυξη τέτοιων δράσεων. Παρακαλούμε για την έκδοση της ΚΥΑ το συντομότερο δυνατόν και για την παραχώρηση της δυνατότητας να χωροθετήσουμε νέα σημεία ανάπτυξης της «Ημέρας παραγωγού» στην πόλη μας, κάτι το οποίο δεν μας επιτρέπεται να πράξουμε, μετά τη δημοσίευση του Νόμου.

Παρακαλούμε να ενεργήσετε σύντομα, πριν να είναι πλέον αργά για τους παραγωγούς της ακριτικής και νησιωτικής περιοχής μας, οι οποίοι επί 15 μήνες αναμένουν την έκδοση της ΚΥΑ», αναφέρει στην επιστολή του ο Μαν. Βουρνούς. 

Ο έντυπος «πολίτης» ταξιδεύει σε όλη την Ελλάδα! Συμπληρώστε τα στοιχεία σας εδώ.

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας και στο Google News. Περιμένουμε τα σχόλια σας στο Facebook Page μας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ