13.6.2017 14:11

15 μήνες στην αναμονή οι αγρότες για να λειτουργήσουν Λαϊκή Αγορά

Την αντίδραση του Δήμου Χίου και του δημάρχου Μαν. Βουρνού έχει προκαλέσει η επί 15 μήνες καθυστέρηση του υπουργείου Αγροτικής Ανάτπυξης να γνωμοδοτήσει στο τοπικό αίτημα για την λειτουργία «Αγοράς» ή «Ημέρας του Παραγωγού», θεσμών που εδώ και χρόνια υπάρχουν στις περισσότερες ελληνικές πόλεις.

Με επιστολή του ο κ. Βουρνούς ζητά να προχωρήσει η Κοινή Υπουργική Απόφαση που θα επιτρέπει την λειτουργία των παραπάνω θεσμών στην πόλη και σε σημείο που θα οριστεί, καθώς τα προβλήματα που προκύπτουν από την καθυστέρηση στους Χιώτες αγρότες είναι μεγάλα.

«Μέχρι σήμερα 15 μήνες μετά την έκδοση και δημοσίευση του Νόμου δεν έχει εκδοθεί η σχετική ΚΥΑ, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να ιδρυθούν ή έστω να χωροθετηθούν Αγορές παραγωγών ή Ημέρες παραγωγών.

Στη Χίο υπάρχει ομάδα παραγωγών, η οποία ασφυκτιά επαγγελματικά, οικονομικά και κοινωνικά. Υπάρχουν παραγωγοί οι οποίοι έχουν συστήσει αυτοδιαχειριζόμενος φορέα και αδυνατούν να ιδρύσουν την Αγορά παραγωγού, εξαιτίας της υπερβολικής καθυστέρησης έκδοσης ΚΥΑ εκ του υπουργείου σας.

Ο τοπικός πληθυσμός επιζητεί την ανάπτυξη τέτοιων δράσεων. Παρακαλούμε για την έκδοση της ΚΥΑ το συντομότερο δυνατόν και για την παραχώρηση της δυνατότητας να χωροθετήσουμε νέα σημεία ανάπτυξης της «Ημέρας παραγωγού» στην πόλη μας, κάτι το οποίο δεν μας επιτρέπεται να πράξουμε, μετά τη δημοσίευση του Νόμου.

Παρακαλούμε να ενεργήσετε σύντομα, πριν να είναι πλέον αργά για τους παραγωγούς της ακριτικής και νησιωτικής περιοχής μας, οι οποίοι επί 15 μήνες αναμένουν την έκδοση της ΚΥΑ», αναφέρει στην επιστολή του ο Μαν. Βουρνούς. 

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ