Περιβάλλον

4/7/13 13:40

τελ. ενημ.: 4/7/13 13:43

Τολμηρό αίτημα

ΝΑ ΑΝΟΙΞΕΙ ΤΟ ΚΥΝΗΓΙ ΣΤΙΣ ΚΑΜΕΝΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΤΗΣ ΝΟΤΙΑΣ ΧΙΟΥ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ Η Β` ΚΟΑ ΣΤΑ ΑΡΜΟΔΙΑ ΟΡΓΑΝΑ

Να αποχαρακτηριστούν από καμένες και προστατευόμενες και να ανοίξουν για το κυνήγι οι καμένες δασικές περιοχές των Μεστών, των Ολύμπων και του Πυργίου στη νότια Χίο, προτείνεται από τη Β` ΚΟΑ στην 110 σελίδων μελέτη που συνέταξε η δασολόγος της Ομοσπονδίας Φώτω Κόνσολα, μετά από την επιτόπια αυτοψία που πραγματοποίησε.

Η δασολόγος καταλήγει σε αυτή την πρόταση, γιατί όπως υποστηρίζει τεκμηριώνεται επιστημονικά ότι τον ένα χρόνο που έχει περάσει, η φύση έκανε πολύ καλά τη δουλειά της,  έχει αποκαταστήσει σε ικανοποιητικό βαθμό τη φυτική βιοποικιλότητα, με αποτέλεσμα  να έχουν επιστρέψει στα εδάφη  σχεδόν όλα τα θηρεύσιμα είδη.

Σύμφωνα με τη δασολόγο ο χαρακτηρισμός των περιοχών ως προστατευόμενων  δεν έχει να προσφέρει πια τίποτα άλλο σ’ αυτούς τους χώρους. Αντίθετα θα συμβάλλει στην καθυστέρηση της αναπαραγωγής ειδών που ωφελούνται από την παρουσία και δράση ανθρώπων και ζώων. Η μελέτη έχει διαβιβαστεί στη Συνομοσπονδία και σύντομα θα κατατεθεί στα αρμόδια όργανα με πολλές πιθανότητες έγκρισης.

Σχόλια άρθρου: 0