4.7.2013 13:40

Τολμηρό αίτημα

ΝΑ ΑΝΟΙΞΕΙ ΤΟ ΚΥΝΗΓΙ ΣΤΙΣ ΚΑΜΕΝΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΤΗΣ ΝΟΤΙΑΣ ΧΙΟΥ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ Η Β` ΚΟΑ ΣΤΑ ΑΡΜΟΔΙΑ ΟΡΓΑΝΑ

Να αποχαρακτηριστούν από καμένες και προστατευόμενες και να ανοίξουν για το κυνήγι οι καμένες δασικές περιοχές των Μεστών, των Ολύμπων και του Πυργίου στη νότια Χίο, προτείνεται από τη Β` ΚΟΑ στην 110 σελίδων μελέτη που συνέταξε η δασολόγος της Ομοσπονδίας Φώτω Κόνσολα, μετά από την επιτόπια αυτοψία που πραγματοποίησε.

Η δασολόγος καταλήγει σε αυτή την πρόταση, γιατί όπως υποστηρίζει τεκμηριώνεται επιστημονικά ότι τον ένα χρόνο που έχει περάσει, η φύση έκανε πολύ καλά τη δουλειά της,  έχει αποκαταστήσει σε ικανοποιητικό βαθμό τη φυτική βιοποικιλότητα, με αποτέλεσμα  να έχουν επιστρέψει στα εδάφη  σχεδόν όλα τα θηρεύσιμα είδη.

Σύμφωνα με τη δασολόγο ο χαρακτηρισμός των περιοχών ως προστατευόμενων  δεν έχει να προσφέρει πια τίποτα άλλο σ’ αυτούς τους χώρους. Αντίθετα θα συμβάλλει στην καθυστέρηση της αναπαραγωγής ειδών που ωφελούνται από την παρουσία και δράση ανθρώπων και ζώων. Η μελέτη έχει διαβιβαστεί στη Συνομοσπονδία και σύντομα θα κατατεθεί στα αρμόδια όργανα με πολλές πιθανότητες έγκρισης.

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ