Περιβάλλον

18/2/15 14:49

τελ. ενημ.: 18/2/15 14:49

«Τι συμβαίνει στον Παρθένη; Περπατάμε και διαπιστώνουμε»

ΚΟΙΝΗ ΔΡΑΣΗ ΑΠΟ ΤΗ «ΧΙΑΚΗ ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑ», ΤΟΝ «ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΟ ΑΝΕΜΟ» ΚΑΙ ΤΟΝ ΣΥΛΛΟΓΟ ΟΙΚΟΛΟΓΙΑΣ

Η κατασκευή της παρακαμπτήριας-περιφερειακής οδού στον Παρθένη θέτει μια σειρά από ερωτήματα, για τα οποία οι τρεις διοργανωτές θα αναζητήσουν τις απαντήσεις σήμερα Πέμπτη στις 16:00 στα πλαίσια ανοιχτής συνάντησης στην εκβολή του ποταμού στη θάλασσα.

«Μήπως στα πολλά χρόνια που πέρασαν από την εκπόνηση της μελέτης που δικαιολογούσε την κατασκευή, έχουν αλλάξει τα δεδομένα; Μήπως αποδεικνύονται δραματικές οι επιπτώσεις στη φυσιογνωμία και το περιβάλλον της περιοχής; Μήπως η φιλοσοφία τέτοιων έργων έχει ξεπερασθεί και οι ήπιες παρεμβάσεις θα φέρουν καλύτερο αποτέλεσμα; Μήπως τα συμφέροντα εργολάβων δεν συμπίπτουν με το καλό της πόλης; Μήπως πρέπει να προλάβουμε για να σώσουμε και να διορθώσουμε;

Θα μάθουμε και θα δράσουμε, άμεσα. Ξεκινάμε με ένα περίπατο-περπάτημα από την εκβολή του Παρθένη στη θάλασσα (σημείο συνάντησης) μέχρι το γεφυράκι στο Βαρβάσι. Την Πέμπτη στις 4 μ.μ.

Οι αυτοδιοικητικές παρατάξεις, κόμματα, φορείς, άλλες συλλογικότητες, βουλευτές και αιρετοί που θέλουν να δηλώσουν τη συμμετοχή τους στον περίπατο-περπάτημα της Πέμπτης, μπορούν να στείλουν email στο potamosparthenis@gmail.com», αναφέρουν στο κάλεσμα τους οι διοργανωτές.

Σχόλια άρθρου: 0