29.1.2014 11:54

Στα ίχνη της Μακριάς Στράτας

Η ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΚΟΡΑΗ ΚΑΙ Η ΟΜΑΔΑ ΧΑΛΑΤΣΗ ΜΑΣ ΞΕΝΑΓΟΥΝ ΣΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΠΑΛΙΟ ΔΡΟΜΟ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ

Χωρίς τυμπανοκρουσίες και επιδίωξη προβολής πολλά άτομα δουλεύουν αθόρυβα και δημιουργικά για να απολαμβάνουν οι άλλοι τις χαρές της φύσης.  Μέλη της ομάδας του Γιώργου Χαλάτση και αρκετοί «αυτόνομοι» εθελοντές, αντί να κάθονται και να πίνουν το καφεδάκι τους σε κάποια καφετέρια, μετά από πολλές ώρες κουραστικής δουλειάς καθάρισαν και διάνοιξαν τη Μακριά Στράτα, τον παλιό Τούρκικο δρόμο, όπως τον ξέρουν οι περισσότεροι, που αρχίζει από την περιοχή του Δεκαοχτώ, στη συμβολή της επαρχιακής οδού Χίου - Βολισσού με το δρόμο προς τον Ανάβατο, και καταλήγει 1.800 μέτρα κάτω από την Κατάβαση, προς τη Βολισσό.

Σημαντικός

«Είναι ίσως ο μεγαλύτερος παλιός δρόμος στην Ευρώπη», επισημαίνει ο Γ. Χαλάτσης. «Έχει όλες τις προϋποθέσεις για να αναδειχθεί και να προσφέρει πολλά στη Χίο, αν αξιοποιηθεί σωστά στα πλαίσια του θεματικού περιπατητικού τουρισμού. Εμείς  θα προσπαθήσουμε να συμβάλλουμε με τις γνώσεις και την προσφορά της εργασίας μας».

Η Βιβλιοθήκη

Την προσπάθεια διάχυσης της γνώσης και προβολής των ενεργειών ανάδειξης και αξιοποίησης αυτού του σημαντικού δρόμου στηρίζει έμπρακτα η Βιβλιοθήκη Κοραή.
Το Σαββάτο 15 Φεβρουαρίου ο καθηγητής αρχαίας ιστορίας του Πανεπιστημίου Βόλου, Γιάννης Πίκουλας, θα παρουσιάσει στη Βιβλιοθήκη την ιστορία της Μακριάς Στράτας και την Κυριακή 16 Φεβρουαρίου καλούνται όσοι θέλουν να την περπατήσουν, στην πεζοπορία που διοργανώνεται από το φορέα, με την καθοδήγηση της ομάδας που την φρόντισε για να μπορούμε να τη χαρούμε.

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ