29.9.2014 9:50

Στα ίχνη της ιστορίας

ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΤΟΠΥ ΙΣΤΟΡΙΚΟΥ ΜΟΝΟΠΑΤΙΟΥ ΤΟΥ ΑΙΠΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΦΟΒ

Μάθημα ιστορίας περιβαλλοντικής συνείδησης και πραγματικής προσφορά παρέδωσαν το Σάββατο σε μικρούς και μεγάλους τα μέλη του ΦΟΒ που πρωτοστάτησαν στην 1η συνάντηση καθαρισμού-ανάδειξης του ιστορικού μονοπατιού του Αίπους
Με πρωτοβουλία του Φ.Ο.Β. πραγματοποιήθηκε με επιτυχία το Σάββατο 27 Σεπτεμβρίου η 1η  συνάντηση καθαρισμού-ανάδειξης του ιστορικού μονοπατιού που ακολούθησαν με υπόδειξη των Βρονταδουσίων οι αγωνιστές της μάχης του Αίπους, το ξημέρωμα της 15ης Νοεμβρίου 1912 στη διαδρομή 200μ νοτιότερα του Ασκηταριού του Αγ. Μακαρίου μέχρι τη 3η στροφή του Αίπους.
Με τις υποδείξεις του λάτρη των πεζοπορικών διαδρομών Γεωργίου Χαλάτση η ομάδα που αποτελείτο από ενήλικες και παιδιά έπιασε δουλειά και απομάκρυνε φερτά υλικά που κάλυπταν το μονοπάτι, συνέλεξε πλήθος από σκουπίδια που ήταν εκεί χρόνια και κλάδεψε πευκάκια και πουρνάρια που εμπόδιζαν την διάβαση φτιάχνοντας έτσι και πλήρη αντιπυρική ζώνη.
Το κολατσιό που προσφέρθηκε στην ομάδα από τα μέλη του Δ.Σ.του Φ.Ο.Β.,  η καλή παρέα, ο φθινοπωρινός  πρωινός ήλιος, η επαφή με τη χλωρίδα και την πανίδα της περιοχής και η υπέροχη θέα του Βροντάδου και της Χίου αποζημίωσαν μικρούς και μεγάλους. Το επόμενο ραντεβού θα ανακοινωθεί σύντομα.

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ