23.1.2014 13:16

Σε Κοντυλόπο και Οινούσσες οι φετινές αναδασώσεις

Η συλλογή σπόρων αναπαραγωγής τοπικών φυτών με χρηματοδότηση από τα προγράμματα του Πράσινου Ταμείου και η ολοκλήρωση των προγραμμάτων αναδάσωσης και συντήρησης τριών περιοχών στη Χίο και τις Οιννούσες είναι οι προτάσεις που περιλαμβάνονται στο πρόγραμμα αναδασώσεων και αντιπυρικής προστασίας για το 2014 που έχουν κατατεθεί για έγκριση από τη Διεύθυνση Δασών Χίου στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αιγαίου.

Η απάντηση αναμένεται  το αργότερο έως τις αρχές του Φεβρουαρίου.

Καμένες εκτάσεις

«Η συλλογή σπόρων τοπικής τραχείας πεύκης, που στοχεύει στην αναδάσωση με δέντρα της τοπικής πανίδας, θα χρηματοδοτηθεί με 203.500 ευρώ από προγράμματα του Πράσινου Ταμείου. Μετά την αναμενόμενη έγκριση, τα φυτά θα παραχθούν στα Ελεγχόμενα Ειδικά Κρατικά Φυτώρια, θα ακολουθήσει ο προγραμματισμός και το πρόγραμμα θα ολοκληρωθεί με την παραχώρηση του υλικού στους συνεργαζόμενους φορείς για τις αναδασώσεις των καμένων εκτάσεων από την πυρκαγιά του 2012 και προηγουμένων ετών», τονίζει ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Δασών, Κώστας Μπέλλας.

Αναδασώσεις-συντηρήσεις

Στο φετινό πρόγραμμα έχουν ενταχθεί τρείς αναδασώσεις, που βρίσκονται σε εξέλιξη και το καλοκαίρι θα ακολουθήσουν οι αντίστοιχες δράσεις συντήρησης.

Η πρώτη εφαρμόζεται με χρηματοδότηση από το Σύλλογο των Χίων Ομογενών του Καναδά στο ύψωμα του Κοντυλόπου στα Αρμόλια. Την ερχόμενη Κυριακή με την τρίτη εξόρμηση ολοκληρώνεται το πρόγραμμα φύτευσης 2.000 πεύκων, κουκουναριών, κυπαρισσιών και ευκαλύπτων από τους εθελοντικούς  συλλόγους  «Ώρα για Δράση» και την «Ομάδα Πυροπροστασίας Καλλιμασιάς».

Παράλληλα σύντομα ολοκληρώνεται το πρόγραμμα αναδάσωσης στις  περιοχές του  Μοναστηριού και του Αγ. Γεωργίου του κάστρου των Οιννουσών με χρηματοδότηση 175.500 ευρώ από Μη Κυβερνητική Οργάνωση. Τα επόμενα δύο χρόνια θα ακολουθήσει το πρόγραμμα συντήρησης με πότισμα τα καλοκαίρια .

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ