31.10.2013 17:26

Σε απαγορευτικό κλοιό Βροντάδος και Καρυές

Τα άσχημα νέα για τους κυνηγούς δεν περιορίζονται στην επιβολή των απαγορεύσεων στους ανακηρυγμένους μικρούς υγροβιότοπους. Με το ίδιο Προεδρικό Διάταγμα 37338/1807/Ε103/1-10-2010 το Υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής επεκτείνει την απαγόρευση του κυνηγιού  από το σημείο που τελειώνει η περιοχή NATURA, στα νότια όρια της Δημοτικής Ενότητας Καρδαμύλων και του Δήμου Οινουσσών, έως και το δρόμο Καρυών –Νέας Μονής – Αυγωνύμων, ανακηρύσσοντας όλη την ενδιάμεση περιοχή σε Ζώνη Ειδικής Προστασίας.

Σύμφωνα με το δασάρχη Κώστα Μπέλλα στις περιοχές αυτές  των Δημοτικών Ενοτήτων Ομηρούπολης, κατά κύριο λόγο, και Χίου, απαγορεύεται πλέον κάθε μορφή κυνηγιού και οι παραβάτες θα διώκονται με τις αυστηρές διοικητικές και ποινικές κυρώσεις που προβλέπονται από την ίδια νομοθεσία και περιγράφονται στο θέμα των μεταβολών των προϋποθέσεων του κυνηγιού στους μικρούς υγροβιότοπους.                                                                                                      

Αυτοί που συνηθίζουν να κυνηγούν ή να στήνουν ξόβεργες ακόμη και σε κατοικημένες περιοχές του Βροντάδου, όπως τα Λιβάδια και το Λατόμι ή σε πιο απομακρυσμένες δασικές, όπως η Κλειδού, τα Ρεστά και ο Τρυπατές, όπου συχνά ακούγονται και πυροβολισμοί, θα πρέπει να συνειδητοποιήσουν  τις νομικές συνέπειες που τους απειλούν γιατί οι έλεγχοι θα εντατικοποιηθούν και η επιβολή του νόμου θα είναι άμεση και αυστηρότατη, όπως τονίζει ο ίδιος.

Αυτή την περίοδο έχουν αυξηθεί οι περιπολίες και λαμβάνεται ειδική μέριμνα για τα βράδια, αφού έχουν επισημανθεί περάσματα, περιοχές, αλλά και κυνηγοί που κυνηγούν παράνομα ατομικά ή και ομαδικά.  

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ