2.4.2013 12:55

Πρώτο δείγμα...θετικό

• ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΠΟΙΗΜΕΝΟΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΑΠΟ ΧΘΕΣ ΤΗΝ ΕΝΑΠΟΘΕΣΗ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΙΜΩΝ ΥΛΙΚΩΝ ΣΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ ΚΑΔΟΥΣ

Ικανοποιητική ήταν η προσέλευση του κόσμου την πρώτη ημέρα εφαρμογής της ανακύκλωσης αφού οι πολίτες ήδη από την Κυριακή είχαν εναποθέσει μέσα σε αυτούς ποσότητα ανακυκλώσιμων υλικών.

Σύμφωνα με τον υπεύθυνο της ανακύκλωσης του Δήμου Χίου Στ. Σουρέλα τα πρώτα ασφαλή αποτελέσματα θα είναι στα χέρια των αρμοδίων μέχρι την Παρασκευή οπότε και θα .

«Οι κάδοι έχουν μέσα ανακυκλώσιμα υλικά. Υποθέτουμε ότι θα γεμίσουν σύντομα όταν ο κόσμος ενημερωθεί πλήρως για τη διαδικασία ανακύκλωσης και την αναγκαιότητά της. Είναι ακόμα πολύ νωρίς να βγάλουμε συμπεράσματα για να δούμε αν απέχουμε από τους στόχους που είχαμε θέσει ή όχι», ανέφερε ο ίδιος.

Ο κόσμος πάντως φάνηκε ιδιαίτερα ενημερωμένος αφού για παράδειγμα στους κάδους για το πλαστικό όλα τα μπουκάλια ήταν συμπιεσμένα ενώ στους κάδους για το χαρτί τα ανακυκλώσιμα ήταν τοποθετημένα μέσα σε χάρτινες σακούλες.

Δεν ήταν πάντως λίγοι αυτοί που εναπόθεσαν προκαταβολικά δίπλα στους τρεις κάδους ανακύκλωσης και γυάλινα μπουκάλια αφού από αύριο Τετάρτη θα τοποθετηθούν και ειδικοί κάδοι για γυαλί.

Ξεκινάει η προβολή

Παράλληλα με τη διαδικασία ανακύκλωσης ο Δήμος Χίου αναγνωρίζοντας την προβολή ως μοναδικό εργαλείο προκειμένου να πείσει τους πολίτες να ανακυκλώνουν τα απορρίμματά τους, προχώρησε στην εκταμίευση ποσού 8.000 ευρώ μέσω της οικονομικής επιτροπής για τη δημιουργία τηλεοπτικών και ραδιοφωνικών σποτ καθώς και διαφημιστικών banner για το διαδίκτυο που θα προβάλλεται το νέο εγχείρημα του Δήμου.

«Ο Δήμος Χίου αυτή τη στιγμή εκταμιεύει 8.000 ευρώ για διαφήμιση. Μέσα στη σύμβαση αναφέρεται ότι η εταιρεία που έχει αναλάβει την ανακύκλωση θα πρέπει να εκταμιεύσει ένα αντίστοιχο ποσό με εμάς για τον συγκεκριμένο σκοπό. Πιστεύουμε ότι μέσα από τις διαφημίσεις και τις εκδηλώσεις που θα κάνουμε ο κόσμος θα στηρίξει την ανακύκλωση.

Ήδη προγραμματίζουμε ημερίδες στο Ομήρειο και ενημέρωση στα σχολεία σε συνεργασίες με τις δύο διευθύνσεις εκπαίδευσης», είπε ο ίδιος.

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ