Περιβάλλον

10/4/14 11:39

τελ. ενημ.: 11/4/14 9:37

Πέταξαν νεκρή φώκια σε κάδο απορριμμάτων του Βροντάδου

Αναπάντεχο κι’ ανατριχιαστικό θέαμα αντίκρισε προχτές το πλήρωμα ενός δημοτικού απορριμματοφόρου, όταν πήρε για να αδειάσει έναν μεταλλικό κάδο  στην περιοχή των Τριών Μύλων του Βροντάδου.

Ανάμεσα στα σκουπίδια ξεχώριζε το πτώμα μιας μικρής φώκιας, που έφερε σημάδια απο μεγάλα και βαθειά σχισίματα (πιθανόν μαχαιριές) και πάρα πολλές εκδορές, σαν από τριβή σε σχοινιά ή ξύλα.

Σύμφωνα με έμπειρους γνώστες των συνηθειών αυτών των υδρόβιων θηλαστικών που ενδημούν κατά κοπάδια στην θαλάσσια περιοχή μας, οι φώκιες κι’ άλλα είδη  προκαλούν πολλά προβλήματα στην παράκτια αλιεία, αφού στην προσπάθεια τους να τραφούν καταστρέφουν δίκτυα, κυρίως τα παραγάδια, όπου βρίσκουν εύκολη λεία. Το μικρό θηλαστικό θα πρέπει να μπλέχτηκε σε δίχτυα στην προσπάθεια του να τραφεί, ή θα εντοπίστηκε από ψαράδες, που φρόντισαν να το εξουδετερώσουν πριν τους καταστρέψει κάποια ψαριά και το μετέφεραν στην ξηρά για να μην γίνει το πτώμα του πόλος έλξης και άλλων μεγαλύτερων θηλαστικών στο χώρο που θα το άφηναν. Με πιθανότερη την πρώτη αιτία, επέλεξαν να το αποθέσουν στον κάδο της περιοχής.

Σχόλια άρθρου: 0