11.10.2013 10:14

Οι ξενιτεμένοι Χιώτες προσφέρουν για τη δασοπροστασία του νησιού τους

Ανταποκριτής του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων στην Αυστραλία είναι ο ομογενής από τον Εγρηγόρο της Αμανής Χίου Σωτήρης Χατζημανώλης, του οποίου πρόσφατη δημοσίευση στην ιστοσελίδα του ΑΜΠΕ είναι αφιερωμένη στη δασοπροστασία της Βορειοδυτικής Χίου.

Όπως διατυπώνεται συγκεκριμένα:

«Το βόρειο τμήμα της Χίου, που στην κυριολεξία έχει ερημώσει δημογραφικά, είναι κατά γενική ομολόγια και το πιο πράσινο κομμάτι του νησιού.

Οι ξενιτεμένοι Χιώτες, κάθε καλοκαίρι που επισκέπτονται τα χωριουδάκια τους «τρέμουν» στην ιδέα πως ενδέχεται να ξεσπάσει στην περιοχή μια πύρινη λαίλαπα σαν αυτές που έχουν αποτεφρώσει μεγάλες εκτάσεις του νησιού.

Ήδη για την προστασία της πανέμορφης φύσης της βόρειας Χίου έχει συσταθεί και Εθελοντική Ομάδα Δασοπροστασίας και Δασοπυρόσβεσης με έδρα τον Κέραμο και τα Αγιάσματα.Το έργο της ομάδας αυτής αποφάσισαν να συνδράμουν και τα Χιώτικα σωματεία της Αυστραλίας.

Με πρωτοβουλία του προέδρου της Παγχιακής Ομοσπονδίας Αυστραλίας, Παντελή Κολοκυθά, και των προέδρων των Χιώτικων Σωματείων Βικτώριας, Γεωργίου Κολύβα, Νότιας Αυστραλίας, Μιχάλη Ψαρρού και Κουίνσλάνδης, Κυριάκου Κόννια και με τη γενναιόδωρη προσφορά των μελών τους συγκεντρώθηκε ένα σεβαστό ποσόν το οποίο προσφέρθηκε στην Εθελοντική Ομάδα Δασοπροστασίας για την αγορά πυροσβεστικού οχήματος.

Με ευχαριστήρια επιστολή της η Πυροσβεστική Ομάδα αναφέρει:

«Αγαπητοί κύριοι πρόεδροι Χιακών Συλλόγων και αγαπητέ κύριε πρόεδρε Παγχιακής Ομοσπονδίας Αυστραλίας.

«Θα θέλαμε να σας ευχαριστήσουμε θερμά για τη γενναιόδωρη προσφορά σας στην ομάδα μας. Με αυτό τον τρόπο συμβάλλετε σημαντικά και ενεργά στο έργο που επιτελούμε για την προστασία του τόπου μας, που όλοι αγαπάμε και θέλουμε να κρατήσουμε ζωντανό.

«Παράλληλα νοιώθουμε ότι η προσφορά σας, μας γεμίζει με συναισθήματα χαράς, δύναμης, ελπίδας και αισιοδοξίας για το μέλλον. Με τέτοιες ενέργειες αισθανόμαστε ότι δεν είμαστε μόνοι σε αυτή την προσπάθεια, αλλά υπάρχουν άνθρωποι που νοιάζονται, ενδιαφέρονται και στηρίζουν τον τόπο μας, χωρίς κανένα ιδίων όφελος αλλά επειδή το νοιώθουν και το ποθεί η ψυχή τους. Ευχόμαστε ολόψυχα υγεία και ευτυχία σε εσάς και τις οικογένειές σας».

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στο Facebook Page μας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ