9.5.2013 13:49

Λυσσασμένες αλεπούδες απειλούν την πανίδα

ΜΕΛΕΤΗ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗΣ ΤΗΣ ΕΠΙΔΗΜΙΑΣ ΑΠΟ ΤΗ Β` ΚΟΑ ΑΡΧΙΠΕΛΑΓΟΥΣ

Η αντιμετώπιση και καταπολέμηση της  επιδημία λύσσας που έχει προσβάλλει τις αλεπούδες, είναι ένα σοβαρό πρόβλημα που προσπαθεί να λύσει η Β` ΚΟΑ

Τους τελευταίους μήνες το επιστημονικό προσωπικό της Ομοσπονδίας ασχολείται εντατικά με το θέμα, αφού η επιδημία μετά τα κρούσματα που σημειώθηκαν στα βόρεια σύνορα μας και το πρώτο Ελλαδικό στην Κοζάνη, έχει εξαπλωθεί στο μπλοκ των ανατολικών χωρών και ιδιαίτερα στην Τουρκία, με αποτέλεσμα να έχει ενταχθεί κα9ι η περιοχή μας  στις ζώνες υψηλού κινδύνου προσβολής από την ασθένεια, που μέσω των θηραμάτων μπορεί να προσβάλλει και τους ανθρώπους.

Με τη συνεργασία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης έχει ξεκινήσει η  κατάρτιση μελέτης που θα δείξει το μέγεθος των κινδύνων ανά περιοχή και τα προληπτικά ή κατασταλτικά μέτρα που θα πρέπει να ληφθούν.

Οι πρώτες μετρήσεις έχουν ολοκληρωθεί, έως τις αρχές του καλοκαιριού αναμένεται να έχουν συλλεχθεί όλα τα απαραίτητα στοιχεία και θα ακολουθήσουν οι απαραίτητες ανακοινώσεις από τους ειδικούς επιστήμονες, που θα υποδείξουν τις μεθόδους αντιμετώπισης της αλυσίδας των επιβλαβών επιπτώσεων για τον άνθρωπο, τα ζώα και το περιβάλλον.  

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ