1.4.2014 15:42

Ιστορική Περιήγηση γύρω από τον Κέραμο

• Η ΤΡΙΤΗ ΚΑΤΑ ΣΕΙΡΑ ΠΕΖΟΠΟΡΙΚΗ ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΤΗΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ ΚΟΡΑΗ

Αν οι πεζοπορικές διαδρομές προσφέρονται για την εκγύμναση του σώματος η τελευταία ανοιξιάτικη περιπατητική διαδρομή της Βιβλιοθήκης Κοραή γύρω από τον Κέραμο και τα μεταλλεία της περιοχής είναι βέβαιο ότι θα γυμνάσει τη γνώση και τη μνήμη όσων επιλέξουν να την περπατήσουν.
Με καθοδηγητή τον Γιώργο Χαλάτση την Κυριακή 6 Απριλίου προτείνεται μια κυκλική ιστορική διαδρομή, διάρκειας περίπου 2,5 ωρών, γύρω από το χωριό του Κεράμου. Όσοι συμμετάσχουν θα περπατήσουν σε ερημικούς αγροτικούς δρόμους και στα ξεχασμένα μονοπάτια των μεταλλωρύχων μέσα σε υπέροχο πευκόδασος. Η διαδρομή, μήκους περίπου 5 χλμ, περνάει από το έρημο σήμερα χωριό του Λαρδάτου με τα μισογκρεμισμένα πετρόχτιστα σπίτια, την παλιά βρύση του χωριού  μέσα στη ρεματιά και φυσικά από αρκετές στοές. Παράλληλα, θα γίνει ιστορική αναδρομή από τον  πρόεδρο της Βιβλιοθήκης Χρίστο Μπελλέ, σχετικά με το θέμα των μεταλλείων αντιμονίου της περιοχής, που στιγμάτισε τραγικά την κοινωνικοοικονομική ζωή του τόπου. 
Για όσους επιλέξουν τη μετακίνηση με λεωφορεία η εκκίνηση έχει οριστεί στις 08.30 από τη Βιβλιοθήκη με τιμή εισιτηρίου 4 ευρώ. Μετά την πεζοπορία, θα υπάρχει χρόνος για φαγητό – για όσους το επιθυμούν –  στην ταβέρνα των Αγιασμάτων με γεύσεις σπιτικές από τα χέρια της Μαρίας. Στοιχειώδης απαιτούμενος εξοπλισμός: παπούτσια πεζοπορίας, σακίδιο πλάτης και νερό.
Δηλώσεις συμμετοχής στο e-mail της Βιβλιοθήκης: info@koraeslibrary.gr  ή  στο τηλ. 22710-44246 (εσωτ. 2)  μέχρι την Παρασκευή 4 Απριλίου  2014.

 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ