11.5.2016 9:53

Ικανοποιητική η συμμετοχή στον διήμερο εκπαιδευτικό σεμινάριο για τις πεζοπορικές διαδρομές

Μεγάλη ανταπόκριση και συμμετοχή είχε το διήμερο εκπαιδευτικό σεμινάριο που πραγματοποίησε ο Δήμος Χίου στη Βολισσό στις 5-6 Μαΐου για την πιστοποίηση των πεζοπορικών διαδρομών της Αμανής  και την ένταξή τους στο πανευρωπαϊκό δίκτυο ποιοτικών πεζοπορικών διαδρομών.

Η αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Περιβάλλοντος του Δ. Χίου Βιβή Ποταμούση μιλώντας στον «π» δήλωσε απόλυτα ικανοποιημένη από την συμμετοχή των επαγγελματιών της Αμανής και όχι μόνο στα σεμινάρια . « Τριάντα άτομα παρακολούθησαν ανελλιπώς όλα τα στάδια της εκπαίδευσης γεγονός που με χαροποίησε ιδιαίτερα διότι οι επαγγελματίες και μη της περιοχής αλλά και του νησιού επέδειξαν μεγάλο ενδιαφέρον».

Όλοι οι συμμετέχοντες περπάτησαν στα μονοπάτια μαζί με τους εκπαιδευτές διαπιστώνοντας στην πράξη τους τρόπους με τους οποίους πιστοποιείται μία πεζοπορική διαδρομή.

 « Οι εκπαιδευτές θεώρησαν εξαιρετικές όλες τις διαδρομές. Το μοναδικό πρόβλημα που εντόπισαν ήταν η ελλιπής συγκοινωνία για να φτάσει κάποιος στα μονοπάτια. Βέβαια αυτό όπως μας είπαν είναι κάτι που διορθώνεται. Δεν είναι ανασταλτικός παράγοντας», ανέφερε η αντιδήμαρχος.

Η προσπάθεια  πιστοποίησης και ένταξης των μονοπατιών στο ευρωπαϊκό δίκτυο πεζοπορικών διαδρομών δημιουργεί προοπτικές ανάπτυξης εναλλακτικού τουρισμού στο νησί μας. 

 

Οι φωτογραφίες είναι της Αντωνίας Αγκά.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ