9.5.2013 15:13

Φυτώριο από το Δημοτικό σχολείο Νενήτων

ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΣΤΟΧΕΥΟΥΝ ΣΤΗΝ ΑΝΑΔΑΣΩΣΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΠΑΝ. ΣΙΚΕΛΙΑ

Με τα μούτρα έπεσαν στη δουλειά οι μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Νενήτων, μαζί με τους δασκάλους τους και τα μέλη της εθελοντικής ομάδας δασοπυρόσβεσης Ιωνίας.

Την Παρασκευή, τελευταία μέρα που λειτούργησαν τα σχολεία πριν τις διακοπές του Πάσχα, οι μαθητές δρομολόγησαν το δικό τους σχέδιο. Πρώτο βήμα ήταν η δημιουργία φυτωρίου δενδρολίβανου, λεβάντας και πεύκων έτσι ώστε σε δεύτερη φάση κι αφού περάσει, ειδικά για τα πευκάκια, ένας χρόνος, να γίνει αναδάσωση στην περιοχή της Παν. Σικελιάς.

Τα γλαστράκια γέμισαν τη σχολική αυλή και σταδιακά φυτεύτηκαν σε αυτά 400 πευκάκια και 160 δενδρολίβανα και λεβάντες.

Τα μέλη της εθελοντικής ομάδας Ιωνίας καθώς και οι εθελοντές έχουν αναλάβει πλέον την προστασία των φυτών και το πότισμα τους ιδιαίτερα αυτές τις μέρες που τα σχολεία είναι κλειστά.

«Τα δενδράκια θέλουν χρόνο για να αναπτυχθούν. Σε πρώτη φάση φυτέψαμε τα πευκάκια τα οποία θα μπορούν να φυτευτούν πια στην περιοχή της Σικελιάς μετά από τουλάχιστον ένα χρόνο. Τα δεντρολίβανα και οι λεβάντες σε ένα με δυο μήνες θα είναι έτοιμα. Η ομάδα μας μαζί με τα παιδιά θα αναλάβει το πότισμα και την προστασία των φυτών του φυτώριου» ανέφερε στον «π» ο Θ. Τζούμας πρόεδρος της εθελοντικής ομάδας.

Η πρωτοβουλία εντάσσεται στα πλαίσια του προγράμματος περιβαλλοντικής εκπαίδευσης.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ