4.10.2013 11:29

Εξορύξεις και λιμενικά έργα μπορούν να πάρουν άδεια σε περιοχές Natura

Λιμενικά έργα, εξορυκτικές δραστηριότητες, τουριστικές εγκαταστάσεις, έργα αθλητισμού και αναψυχής, βιομηχανικές υποδομές και ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, είναι μερικά από τα έργα που θα μπορούν να αδειοδοτούνται, υπό προϋπόθεσης, σε περιοχές Νatura, κατόπιν Ειδικής Οικολογικής Αξιολόγησης, σύμφωνα με απόφαση που υπέγραψε ο υπουργός Περιβάλλοντος Γιάννης Μανιάτης.

Μάλιστα, οι αρμόδιες υπηρεσίες της εκάστοτε περιφέρειας οφείλουν να απαντήσουν εντός 35 εργάσιμων ημερών εάν το έργο είναι συμβατό με την προστασία του περιβάλλοντος. Σε διαφορετική περίπτωση, το έργο αδειοδοτείται αυτόματα.

Παράλληλα, η υπουργική απόφαση προβλέπει ότι κάποια έργα υποδομών, ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και ανεύρεσης ορυκτών, μπορούν να πραγματοποιηθούν ακόμη και αν η αξιολόγηση του έργου είναι αρνητική, υπό τον όρο ότι το έργο θεωρείται σημαντικού δημόσιου κοινωνικού ή οικονομικού συμφέροντος.

Στις περιπτώσεις αυτές, σύμφωνα με την απόφαση, θα λαμβάνονται αντισταθμιστικά μέτρα για την διασφάλιση της περιβαλλοντικής προστασίας.

Πηγή: www.skai.gr/news

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ