20.11.2014 18:38

Επεκτείνεται η ανακύκλωση

ΜΕ 700 ΚΑΔΟΥΣ ΚΑΙ ΝΕΑ ΟΧΗΜΑΤΑ ΕΞΟΠΛΙΖΕΤΑΙ Ο ΔΗΜΟΣ ΧΙΟΥ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ

Στην τελική ευθεία για την υπογραφή προγραμματικής σύμβασης με την Ελληνική Εταιρία Ανακύκλωσης βρίσκεται ο Δήμος Χίου με την Παρασκευή να έχει οριστεί ως η επίσημη ημερομηνία που οι δύο πλευρές θα καθίσουν στο ίδιο τραπέζι για τις περαιτέρω λεπτομέρειες.

Τι προβλέπεται

Μέσα από τη συγκεκριμένη διαδικασία η Χίος θα συμπεριληφθεί στο δίκτυο τον Δήμων που ανακυκλώνουν τα απορρίμματά τους καθώς μέχρι στιγμής δεν συμπεριλαμβάνονταν σε αυτό αφού δεν είχε συμβληθεί με διαπιστευμένο φορέα όπως η Ε.Ε.Α.

Η διάρκεια της σύμβασης θα έχει χρονική διάρκεια 6 ετών και μέσα από αυτή ο Δήμος θα παραλάβει δύο ειδικά απορριμματοφόρα αλλά και 700 κάδους ανακύκλωσης εντελώς δωρεάν.

Αυτό που ουσιαστικά αλλάζει μετά τη σύμβαση με την Ε.Ε.Α. είναι το γεγονός ότι η ανακύκλωση επεκτείνεται και στο κομμάτι του γυαλιού ενώ με τους επιπλέον κάδους θα καλυφθούν σημεία της Χίου που μέχρι πρότινος παρέμεναν ακάλυπτα από το δίκτυο της «Οικόπολις».

Φορέας διαχείρισης των απορριμμάτων θα συνεχίζει να είναι η συγκεκριμένη ιδιωτική εταιρία που έχει υπογράψει σύμβαση με τον Δήμο ενώ στη νέα σύμβαση με την Ε.Ε.Α. προβλέπονται κι ανταποδοτικά οφέλη ανά τόνο ανακυκλώσιμων υλικών.

Η επόμενη ημέρα

Γεγονός πάντως αποτελεί ότι μετά τη σύμβαση με την ΕΕΑ ανοίγει και πάλι ο διάλογος κατά πόσο ο Δήμος θα μπορέσει να διαχειριστεί τα απορρίμματά του μετά τη λήξη της σύμβασης με την «Οικόπολις». Ήδη ο ΦΟΔΣΑ έχει προχωρήσει σε διερευνητικές επαφές οι οποίες θα επεκταθούν και στους κόλπους των εργαζομένων.

«Το πρόβλημα με την ανακύκλωση είναι η ύπαρξη προσωπικού. Ευελπιστούμε να διαμορφωθούν τέτοιες συνθήκες που θα υπάρξει ο κατάλληλος αριθμός προσωπικού για να αναλάβει ο ίδιος ο Δήμος τη διαχείριση των απορριμμάτων του», σημείωσε στέλεχος της Δημοτικής αρχής στον «π». 

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ