1.11.2013 20:30

Ένωσαν τα Κουρούνια με τον Εγρηγόρο

ΣΤΗΝ ΑΜΑΝΗ ΘΑ ΔΩΣΕΙ ΦΕΤΟΣ ΠΡΟΣΟΧΗ Η ΟΜΑΔΑ ΧΑΛΑΤΣΗ ΠΟΥ ΠΡΟΧΩΡΑ ΣΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΠΡΟΤΥΠΗΣ ΔΙΑΔΡΟΜΗΣ

«Είχα να περάσω σαράντα χρόνια από αυτό το μονοπάτι, όταν πήγαινα  στο μπακάλικο στα Κουρούνια, και το πέρασα ξανά σήμερα».

Με αυτή τη γεμάτη συγκίνηση φράση περιγράφονται σε απόλυτο βαθμό τα αισθήματα των κατοίκων των Κουρουνίων και του Εγρηγόρο, που, μαζί με τους εθελοντές, συμμετείχαν επί τρεις μέρες στον καθαρισμό της κυκλικής διαδρομής που ένωνε τα δυο χωριά.

Με πρωτοπόρο για ακόμη μια φορά το Γ. Χαλάτση και δυναμική συμμετοχή από τους πολιτιστικούς συλλόγους, τους κατοίκους των δυο χωριών και εθελοντών, ο καθαρισμός του μονοπατιού ξεκίνησε το Σάββατο κι ολοκληρώθηκε τη Δευτέρα. Πάνω από είκοσι άτομα με επίπονη προσπάθεια κατάφεραν να συνδέσουν και πάλι τα δυο χωριά μεταξύ τους με μια διαδρομή 4 χιλιομέτρων.

«Είμαστε ευχαριστημένοι από τη συμμετοχή του κόσμου και η σκέψη μας είναι επιτέλους αυτή η διαδρομή να γίνει πρότυπη, να καταφέρουμε να δείξουμε τι μπορούμε να κάνουμε για να την αναδείξουμε χωρίς να ξοδέψουμε πολλά χρήματα», δήλωσε στον «π» ο Γ. Χαλάτσης, επιφυλασσόμενος να ξεδιπλώσει τα σχέδια του γι’ αυτήν αλλά προφανώς και για άλλες που θα ακολουθήσουν, στο επόμενο διάστημα. «Είμαστε ακόμη στη φάση που ψάχνουμε, συζητάμε και εν καιρώ θα ανακοινώσουμε. Είμαστε αποφασισμένοι, αφού δεν γίνεται κάτι από αυτούς που θα έπρεπε, να το προχωρήσουμε εμείς», καταλήγει ο άνθρωπος που έμαθε τους Χιώτες να περπατούν ξανά στη φύση του τόπου τους.

Αυτό είναι και το ενθαρρυντικό για εκείνον. Ότι όλο και περισσότεροι - και ειδικά νεολαίοι - βγαίνουν στη φύση και περπατούν.«Θα μπορούσαμε να είχαμε κάνει περισσότερα πράγματα. Ο κόσμος ψάχνει να κάνει κάτι ενεργητικό. Ήταν πραγματικά πολύ ενθαρρυντικό ότι προχθές είχαμε πολλούς νέους ανθρώπους κοντά μας, αλλά ήταν κι εξίσου συγκινητική η συμπαράσταση από τους ανθρώπους των δυο χωριών. Γι αυτούς θα προσπαθήσουμε να κάνουμε αυτό που πιστεύουμε κι αυτό που μπορούμε. Φέτος θα επιμείνουμε στην Αμανή»,  κατέληξε.

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ