6.3.2013 15:57

Αντιπλημμυρικά στο δεύτερο μισό του 2013

Η ΤΡΑΓΕΛΑΦΙΚΗ ΓΡΑΦΕΙΟΚΡΑΤΙΑ ΤΙΝΑΖΕΙ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ ΤΟΝ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΓΙΑ ΤΑ ΑΝΤΙΠΛΗΜΜΥΡΙΚΑ ΕΡΓΑ ΣΤΙΣ ΠΛΗΓΕΙΣΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ

Με 12μηνη και πλέον καθυστέρηση από τη μεγάλη πυρκαγιά του Αυγούστου του 2012 θα ξεκινήσει η κατασκευή των αντιπλημμυρικών έργων σε πληγείσες περιοχές όπως στο Λιθί, Βέσσα, Ελάτα, Ολύμπους, Αρμόλια και Πυργί, αφού οι γραφειοκρατικές διαδικασίες που απαιτούνται κωλύουν σε σημαντικό βαθμό την υλοποίησή τους.

Μετά το σκόπελο της Δασικής Υπηρεσίας, που, σύμφωνα με τον Π. Λαμπρινούδη, εκπρόθεσμα γνωμοδότησε αρνητικά στην κατασκευή των ανασχετικών φραγμάτων που προβλέπουν οι 3 μελέτες του Δήμου, παρουσιάστηκε το πρόβλημα της έλλειψης Μελετών Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων.

«Έτσι όπως είναι η κατάσταση στην Ελλάδα, για να πάρουμε αυτή τη στιγμή έγκριση για τις ΜΠΕ και στις τρεις μελέτες που έχουμε συντάξει θα χρειαστούν επιπλέον 5 μήνες αναμονής», ανέφερε ο ίδιος, υπογραμμίζοντας ότι είναι αδιανόητο σε έργα άμεσης ανάγκης, όπως τα αντιπλημμυρικά, να απαιτούνται τέτοιου είδους χρονοβόρες διαδικασίες.

Πέρα όμως από τα συγκεκριμένα προβλήματα, η κατασκευή των ανασχετικών φραγμάτων και των κορμοδεμάτων, όπου αυτά κρίνονται αναγκαία, προσκρούουν στη νεοσύστατη Ενιαία Αρχή Δημοσίων Συμβάσεων, που πριν την υλοποίηση των έργων θα πρέπει να ελέγξουν κατά πόσο η σύμβαση μεταξύ δημοσίου και αναδόχου έχει συνταχθεί σωστά και πληροί τις προϋποθέσεις υλοποίησης της κείμενης νομοθεσίας.

Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι μετά την έγκριση των Μ.Π.Ε. και για τις τρεις μελέτες θα χρειαστεί επιπλέον χρονικό διάστημα, πέρα των δύο μηνών, προκειμένου να δοθεί το «πράσινο φως» για την έναρξη των εργασιών.

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ