12.10.2016 11:30

3η Γιορτή των Πουλιών στη Χίο

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΣΤΟ ΔΑΣΟΣ ΤΗΣ ΚΛΕΙΔΟΥΣ, ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ ΤΡΟΦΟΒΕΡΓΩΝ ΚΑΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ

Φορέστε τα αθλητικά σας και το πιο όμορφο χαμόγελό σας και κάντε μια βόλτα την Κυριακή στο δάσος της Κλειδούς για να συμμετάσχετε μαζί με άλλους Χιώτες στην 3η Γιορτή Πουλιών που πραγματοποιείται στο νησί μας. Θέμα της φετινής διοργάνωσης είναι η γνωριμία με τα μεταναστευτικά αλλά και με τα κοινά είδη πουλιών που παρατηρούμε καθημερινά στις αυλές των σπιτιών μας αλλά και στις βόλτες μας. Σκοπός είναι να δοθεί το μήνυμα του πόσο σημαντική είναι η ανάγκη προστασίας των περιοχών που φωλιάζουν και αναπαράγονται, καθώς και των χώρων που σταματούν στο ταξίδι της μετανάστευσης για τροφή και ξεκούραση. Η χώρα μας αποτελεί σταυροδρόμι για εκατομμύρια μεταναστευτικά πουλιά, που ταξιδεύουν από το Βορρά προς το Νότοσε αναζήτηση κατάλληλων περιοχών προκειμένου να περάσουν το χειμώνα.

25 εκατομμύρια μεταναστευτικά πουλιά θανατώνονται ετησίως

Πρόσφατη μελέτη της BirdLife International αποδεικνύει ότι 25 εκατομμύρια μεταναστευτικά πουλιά θανατώνονται παράνομα κάθε χρόνο στις χώρες της Μεσογείου. Η Ελλάδα καταλαμβάνει την 6η θέση στη δεκάδα των χωρών με τα υψηλότερα ποσοστά παράνομης θανάτωσης πουλιών, με την εκτίμηση ότι θανατώνονται παράνομα στη χώρα μας κατά μέσο όρο 704.000 πουλιά κάθε χρόνο. Για το λόγο αυτό η BirdLife International και οι εταίροι της έχουν θέσει ως υψηλή προτεραιότητα την καταπολέμηση της παράνομης θανάτωσης των πουλιών που γίνεται με όπλα, με παγίδευση με ξόβεργες, δίχτυα, ηχομιμητικές συσκευές, δηλητηριασμένα δολώματα ή άλλους τρόπους.

Η περσινή συμμετοχή άγγιξε τα 7000 άτομα

Ο εορτασμός της Γιορτής Πουλιών στην Ελλάδα το 2015 έγινε σε 36 περιοχές της χώρας και η συμμετοχή άγγιξε τα 7.000 άτομα. Φέτος, οι εκδηλώσεις πραγματοποιούνται ταυτόχρονα σε 36 χώρες της Ευρώπης και της Κεντρικής Ασίας και περιλαμβάνουν παρατήρηση πουλιών και ενημέρωση για τους κινδύνους που αντιμετωπίζουν οι φτερωτοί ταξιδιώτες.

Στη Χίο, η εθελοντική ομάδα της Ελληνικής Ορνιθολογικής Εταιρείας, σε συνεργασία με το Εργαστήρι Περιβαλλοντικής Ευαισθητοποίησης «βίωσε & επιβίωσε» και με τη συνδιοργάνωση του Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Ομηρούπολης Χίου, διοργανώνουν την Κυριακή 16 Οκτωβρίου στις 11:00 την 3η Γιορτή Πουλιών της Χίου, στο περιαστικό δασάκι της Κλειδούς,στην περιοχή του Βροντάδου.

Συμμετοχή παιδιών ηλικίας 4-12 ετών

Η Γιορτή Πουλιών στη Χίο απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 4 έως 12 ετών και θα περιλαμβάνει πολλές παράλληλες εκδηλώσεις όπως προβολή ταινίας μικρού μήκους, φωτογραφικήπαρουσίαση ειδών πουλιών, εργαστήρι κατασκευής τροφόβεργων και περιήγηση στο δάσος της Κλειδούς και παρατήρηση πουλιών

Για περισσότερες πληροφορίες: Μαριάννα Καρίβαλη (mkarivali@hotmail.com, 6973787246), Σοφία Τάζογλου (perivallontiki@hotmail.gr, 6932242277)

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ