Άποψη

16/1/18 10:27

τελ. ενημ.: 16/1/18 10:27

Ας υποθέσουμε λοιπόν ότι δεν υπήρχαν οι … ακραίοι της Παγχιακής

Ξεκίνημα με ένα σενάριο εργασίας για να καταδειχτεί το βάσιμο της επιχειρηματολογίας κάποιων. Ποιο είναι για ορισμένους το ανάχωμα στην επίλυση του προσφυγικού;  Η ακραία στάση της Παγχιακής, η οποία παρασέρνει με τη ρητορική μίσους και κινδυνολογίας τις μάζες και υποχρεώνει τις αρχές σε μια αμφίσημη τελική στάση. Με ένα μαγικό ραβδί, άμπρα κατάμπρα, εξαφανίζεται η Παγχιακή από τα πόδια μας για λίγο, έτσι να υποθέσουμε πως θα εξελίσσονταν τα πράγματα άνευ αυτής.

Λέω να πάρουμε το πιο πρόσφατο παράδειγμα, του καυτού διημέρου. Τετάρτη επιχείρηση διπλασιασμού της χωρητικότητας της ΒΙΑΛ, Πέμπτη επίσκεψη Μουζάλα. Πως θα κυλούσαν όλα τούτα χωρίς την παρουσία των … ακραίων;

Τετάρτη οι Χαλκούσοι δεν θα «ντοπάρονταν» από στελέχη της Παγχιακής, οι εργολάβοι θα συνέχιζαν ανεμπόδιστα τη δουλειά τους και ίσως μέχρι το Σάββατο, άντε λόγω καιρού μέχρι την Κυριακή, η δουλειά … εξετελέσθη. Πολύ πιθανόν να μην ήταν απαιτητή ούτε η επίσκεψη Μουζάλα. Οι διώροφοι οικίσκοι θα είχαν ήδη τοποθετεί στη ΒΙΑΛ, οι άνθρωποι, έστω και κάπως στριμωγμένα θα έμπαιναν μέσα, και οι επόμενοι άνθρωποι, αυτοί που θα έρθουν μόλις η θάλασσα καλμάρει, θα βρεθούν εκ νέου σε σκηνές, θα είναι θύματα πάλι της βροχής κι η ανάγκη για νέα κοντέινερ θα μας χτυπήσει και πάλι την πόρτα.

Πέμπτη έστω ότι έρχονταν ο Μουζάλας, αν δεχθούμε ότι η επίσκεψη του ήταν προγραμματισμένη. Θα πήγαινε ο υπουργός στη ΒΙΑΛ, ανεμπόδιστα εννοείται, δεν αποκλείεται κάποιοι να τον περίμεναν και με … ανθοδέσμη, θα έφευγε σαν κύριος και θα βρίσκονταν σε μια χαλαρή συνάντηση εργασίας με το δήμαρχο Χίου, ο οποίος θα του έλεγε υπουργέ μου εγώ διαφωνώ, αλλά εφόσον εσύ έχει την ευθύνη σου επισημαίνω ότι υπάρχει ένα θεματάκι με τα λύματα και τα καζανάκια στη ΒΙΑΛ. Θα έφευγε από εκεί ο υπουργός, θα τον περίμεναν όχι 40 διαμαρτυρόμενοι με την ιαχή Μουζάλα – αρχιφασίστα αλλά κάποια στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ στο αεροδρόμιο για να τον αποβγάλουν, θα έκανε τις δηλώσεις του στους δημοσιογράφους και η λοιπή χώρα θα αναμετέδιδε εικόνα και ήχο από την ΕΡΤ, σύμφωνα με την οποία κακώς οι Χιώτες γκρινιάζουν για την εγκληματικότητα, έχει ανέβει μόλις 0,4%, οι εργασίες διαμόρφωσης της ΒΙΑΛ προχωρούν κανονικά, χωρίς το παραμικρό πρόβλημα. Όλα καλά, όλα ωραία.

Διαφωνεί κανείς με την περιγραφή; Θεωρεί ότι κάπως διαφορετικά θα είχαν εξελιχθεί τα γεγονότα; Μεγάλα παιδιά είστε τώρα, βάλτε το μυαλουδάκι σαν να δουλέψει κάπως παραπάνω για να καταλάβετε ποιους πραγματικά ενοχλεί η δράση της Παγχιακής. Και πόσο δίκιο έχουν όσοι την παρουσιάζουν ως αγκάθι, ενώ στην πραγματικότητα λειτουργεί ως τη μόνη υπαρκτή συνείδηση της Χίου στις πιο κρίσιμες ώρες. Θα το ξαναγράψω: ακόμα κι αν δεν υπήρχε Παγχιακή, θα έπρεπε να την είχαμε ανακαλύψει. Γιατί αν περιμέναμε απ’ τους αριστερούς … της φακής να αντιδράσουν υπέρ των καταπατημένων ανθρωπίνων δικαιωμάτων θα είχαμε σήμερα στη Χίο κάτι περισσότερους από τη Μυτιλήνη.  

Σχόλια άρθρου: 0

Δείτε επίσης

Διαφήμιση
Διαφήμιση
300x250
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση