20.5.2014 19:03

Υπεύθυνα και προβληματισμένα

Το χθεσινό αποτέλεσμα δεν σηκώνει πολλές ερμηνείες για το συνδυασμό «Όλοι μαζί για τη Χίο μας» του Π. Λαμπρινούδη. Αν και τερμάτισε πρώτος στην εκλογική αναμέτρηση της Κυριακής, οι απώλειες που προσμετρά σε σύγκριση με το αποτέλεσμα του 2010 αλλά και με τις προσδοκίες που καλλιεργήθηκαν, έχω την εντύπωση ότι αντικατοπτρίζουν τη φθορά μιας εποχής και όχι μόνο ενός συνδυασμού ή κάποιων ανθρώπων.

Υπάρχει χρόνος ώστε να αποδείξουν ότι ακόμη μπορούν να προσφέρουν στον τόπο ρεαλιστικές επιλογές και λύσεις και όχι πρόσκαιρα αποτελέσματα που στο σύνολό τους προφανώς δεν έπεισαν.

Από την άλλη, ο συνδυασμός του Μαν. Βουρνού μπορεί με αισιοδοξία να πιστεύει ότι η νίκη στο δεύτερο εκλογικό γύρο είναι μια υπόθεση εφικτή.  Εξάλλου απέδειξαν στο σύνολό τους ότι δεν φτάνει το ρεύμα και η παράσταση νίκης για να πετύχεις. Χρειάζεται ο κατάλληλος χρόνος, η κατάλληλη συνταγή και τα απαραίτητα υλικά για να προσφέρεις αποτέλεσμα που ικανοποιεί.

Αν πούμε ότι στην Αθήνα υπήρξε η έκπληξη για το γεγονός ότι Δούρου και Σγουρός περνάνε στο δεύτερο γύρο, η ίδια έκπληξη καταγράφηκε και χθες για τα ποσοστά που συγκέντρωσε ο συνδυασμός της «Πρωτοβουλίας».

Δεν θα ήθελα να αναφερθώ σε «ρυθμιστές» των εκλογών προσθέτοντας βάρος στο ήδη υπάρχον στους δυο συνδυασμούς της Αριστεράς που κατέγραψαν χαμηλά έως απογοητευτικά ποσοστά.

Η εβδομάδα που διανύουμε απαιτεί το εκλογικό σώμα να αποφασίσει όχι πλέον για το ποιος είναι πιο κοντά του, ποιος είναι πιο γνωστός του και πόσο κοντά στο μηχανισμό του Δήμου βρίσκεται, όπως πιθανά να έπραξε στον πρώτο γύρο.

 Η απόφαση που θα κληθεί να πάρει πρέπει να έχει καθαρά αυτοδιοικητικά χαρακτηριστικά. Οι πολίτες θα πρέπει να αποφασίσουν ποιος μπορεί να διοικήσει, ποιος μπορεί να αντιμετωπίσει προκλήσεις, ποιος μπορεί να εγγυηθεί αποτελέσματα που ο τόπος έχει ανάγκη.  Από αυτή την ματιά θα ήθελα να διεξαχθεί η τελική εκλογική αναμέτρηση. Με θέσεις, προτάσεις, εγγυήσεις, όρεξη για πολύ δουλειά και ένα όραμα που τόσο πολύ το έχουμε ανάγκη απλά γιατί ποτέ δεν μας παρουσιάστηκε ξεκάθαρα.

Έχω την άποψη ότι το εκλογικό σώμα χρωστά πρώτα στον εαυτό του και αυτό οφείλει να το μετρήσει διπλά και τρίδιπλα. Από κει και πέρα... περιμένουμε την τελική έκβαση. 

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ