17.6.2013 14:07

Υπάρχουν και εξαιρέσεις, πάντα...

Όταν προχθές έγραφα για τις αντιρρήσεις μου στα περί ΕΡΤ, σαφώς και τα παραδείγματα που χρησιμοποίησα και οι αναφορές μου ήταν εκ του προχείρου. Σε διαφορετική περίπτωση, θα χρειαζόμουν αρκετό χώρο για να πειργράψω τιε αστοχίες και τις ακαμοωσιές της διοίκησης της ΕΡΤ για τις επιλογές των προγραμμάτων της.
Έλαβα την παρακάτω παρέμβαση στα όσα περιέγραφα από το φίλο Δημ. Φρεζούλη τα οποία και παραθέτω με κάθε σεβασμό στο φίλο Δημήτρη.
Λέει ο Δήμήτρης:
«Αγαπητέ Νίκο… Αφού συμφωνήσω σχεδόν σε όλα  από  όσα παρέθεσες στη στήλη σου «Η τελευταία λέξη» για την ΕΡΤ θα διαφωνήσω κάθετα και ριζικά σε εκείνα που αναφέρεις ως προς το πρόγραμμά της. Και των τριών καναλιών της ,(ΕΤ1, ΝΕΤ, ΕΤ3). Αλίμονο αν ήμασταν υποχρεωμένοι να παρακολουθούμε και στη δημόσια τηλεόραση το αποκαλούμενο ανταγωνιστικό πρόγραμμα με τα σκουπίδια και τις σαχλαμάρες των ιδιωτικών καναλιών. Τα προγράμματα της ΕΡΤ ήταν μια όαση μέσα στην άνυδρη έρημο της τηλεοπτικής μας πραγματικότητας. Οσον αφορά τον πολιτισμό, τις τέχνες, τον καλό κινηματογράφο. Αν μη τι άλλο η ΕΡΤ πρόσφερε μέσα από τα περισσότερα προγράμματά της την Παιδεία και τη Γνώση που όλοι έχουμε τόσο πολύ μεγάλη ανάγκη. Και που δυστυχώς λάμπουν με την απουσία τους στις μέρες μας και με δική μας ευθύνη.  Και προσωπικά ποτέ δεν είδα πρώτα ιδιωτικά κανάλια για να πάω στα δημόσια. Και πιστεύω ότι δεν είμαι αστείος αλλά ένας κατά το δυνατόν σοβαρός άνθρωπος.  Και είναι να απορεί κανείς γιατί τέτοια απαξίωση από τη μεγάλη πλειοψηφία του κόσμου στα προγράμματα της ΕΡΤ που ήταν και ποιοτικά και δημιουργούσαν το υπόβαθρο για να γίνουμε καλύτεροι και ως άνθρωποι. Θα μπορούσα να γράψω πολλά ακόμα ως προς τα προγράμματα αλλά δε θέλω να καταχραστώ τον πολύτιμο χώρο της εφημερίδας σου.
Φιλικά
Δημήτρης Φρεζούλης

Αγαπητέ Δημήτρη,
Για την «όαση» θα διαφωνήσω. Υπάρχει μια διαφορετική προσέγγιση στην ανάλυση των αναγκών κάθε εποχής  και στο πως αυτή την εκλαμβάνει ένας άνθρωπος που γεννήθηκε το 1979 (και πληρώνει ΕΡΤ) και ένας άλλος στην ηλικία του πατέρα μου (με κάθε σεβασμό κυριολεκτικό που πληρώνει επίσης ΕΡΤ).
Η ένστασή μου στην οποία και επιμένω έχει να κάνει αποκλειστικά με το ανθρώπινο «υλικό» της ΕΡΤ, το οποίο και αποφασίζει για το πρόγραμμά της, αν και σκληροπυρινικά κομματικά διορισμένο, εξαθλιωμένο δημοσιογραφικά και εξαρτημένο από κάθε παρανομία. Γι’ αυτό και συμφωνώ με την επιλογή Σαμαρά για την ρήξη με την ΕΡΤ, συμφνωνώ με το να αναθεωρηθούν εκ βάθρων οι επιλογές πρόσληψης και συμφωνώ απόλυτα με το γεγονός ότι εάν καλούμε να πληρώσω 50 ευρώ για να βλέπω δημόσια τηλεόραση, τότε θα πρέπει να είναι όχι μόνο ίδια, αλλά και πολύ καλύτερη από τη NOVA και τον OTE TV για τον οποίο με επιλογή μου πληρώνω 50 ευρώ! 
 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ